Τι έγινε σαν σήμερα 3 Φεβρουαρίου ;

Δείτε μερικά από τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα  3 Φεβρουαρίου, 34η μέρα του Γρηγοριανού ημερολογίου:

Το 1488: Ο Πορτογάλος Βαρθολομαίος Ντιάζ, φτάνει στον Κόλπο Μόσσελ, περνώντας από το Ακρωτήρι της Καλής Ελπίδας στην Νότια Αφρική και γίνεται ο πρώτος γνωστός Ευρωπαίος θαλασσοπόρος, που φτάνει τόσο νότια.

Το 1783: Κατά τη διάρκεια της Αμερικανικής Επανάστασης η Ισπανία αναγνωρίζει την ανεξαρτησία των ΗΠΑ.

Το 1830: Υπογράφεται στο Λονδίνο μεταξύ Αγγλίας, Γαλλίας και Ρωσίας το πρωτόκολλο με το οποίο η Ελλάδα ανακηρύσσεται ανεξάρτητο κράτος.

Το 1870: Η 15η Τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος, που διασφαλίζει το δικαίωμα της ψήφου στους Αφροαμερικανούς, μετατρέπεται σε νόμο του κράτους.

Το 1913: Ο χρυσός πολυολυμπιονίκης Κώστας Τσικλητήρας, υπηρετώντας στον στρατό κατά τους Α’ Βαλκανικούς Πολέμους, πεθαίνει από οξεία μηνιγγίτιδα.

Το 1917: Κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου οι ΗΠΑ διαρρηγνύουν τις διπλωματικές τους σχέσεις με τη Γερμανία, μία μέρα μετά την ανακοίνωση των Γερμανών για την νέα πολιτική τους σχετικά με την απεριόριστη χρήση των υποβρυχίων στην πολεμική σύρραξη.

Το 1945: Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου η Ρωσία δέχεται να μπει στο θέατρο των πολεμικών επιχειρήσεων στον Ειρηνικό εναντίον της Ιαπωνίας.

Το 1952: Μεταδίδεται από το ραδιοσταθμό του Παρισιού ότι, ο «Σύνδεσμος Σουηδών Λογοτεχνών» προτείνει το Νίκο Καζαντζάκη για το Νόμπελ Λογοτεχνίας.

Το 1953: Ο Σπύρος Μαρκεζίνης εξαγγέλλει την ίδρυση δικού του κόμματος με την επωνυμία «Κόμμα των Προοδευτικών».

Το 1956: Γεννήθηκε ο Γιάννης Ζουγανέλης, Έλληνας καλλιτέχνης.

Το 1989: Το σκάνδαλο Κοσκωτά παίρνει νέα τροπή, όταν ο προσωπικός φίλος του πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου, Γιώργος Λούβαρης, παραπέμπεται για κακούργημα, ως παραλήπτης μεγάλου ποσού, που υπεξαιρέθηκε.

Το 1995: Το Τριμελές Εφετείο Πειραιά κρίνει αθώο τον εφοπλιστή και ιδιοκτήτη του «Σκάι» Γιάννη Αλαφούζο, που είχε κατηγορηθεί για λαθρεμπορία καυσίμων με το δεξαμενόπλοιο «Ασπρονήσι».

Το 2005 : Πεθαίνει ο Αλέκος Καραμανλής, ανθυπολοχαγός του αλβανικού μετώπου και πατέρας του Έλληνα πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.