Tips για καλύτερη υγεία το καλοκαιράκι!

4 λάθη που υπονομεύουν την υγεία σας το καλοκαίρι.

Μερικές από τις καλοκαιρινές μας συνήθειες μπορεί να βλάψουν την υγεία μας ή να μας παχύνουν. Μάθετε ποιές είναι και αποφύγετε τις απερισκεψίες του καλοκαιριού που μπορεί να σας προκαλέσουν από μικροπροβλήματα ή άλλα σοβαρότεραπροβλήματα υγείας.

1. Το μπάνιο μετά το ξύρισμα

Αν θέλετε το δέρμα σας να είναι απαλό το καλοκαίρι, αποφεύγετε να ξυρίζεστε και αμέσως μετά να χαλαρώνετε στην ξαπλώστρα της παραλίας ή να κάνετε μπάνιο στη θάλασσα. Το νερό και ο ήλιος αμέσως μετά το ξύρισμα ή την αποτρίχωση μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό στο δέρμα σας, ιδιαίτερα αν είναι ευαίσθητο. Προσπαθήστε λοιπόν να ολοκληρώσετε την κούρα ομορφιάς, τουλάχιστον λίγες ώρες πριν πάτε για μπάνιο.

razorburn.JPG_b2

2. H σαλάτα στην ταβέρνα

Ίσως η σαλάτα που συνηθίζετε να παραγγέλνετε με το φαγητό, όταν π.χ. πηγαίνετε σε κάποιο ταβερνάκι μετά το μπάνιο, δεν είναι απαραίτητα ιδανική επιλογή, ιδιαίτερα αν κάνετε δίαιτα. Πολλές σαλάτες, ειδικά όσες έχουν σος, μαγιονέζα, αλλαντικά ή τυρία, αποτελούν από μόνες τους ένα πλήρες γεύμα, μας προσφέρουν κορεσμένα λιπαρά και αυξάνουν τη χοληστερίνη. Αν φάτε μια κανονική μερίδα φαγητού, προτιμήστε να τη συνοδέψετε με μια απλή σαλάτα, π.χ ντομάτα – αγγούρι ή μαρουλοσαλάτα.

images (3)

3. Τα ξενύχτια

Τα ξενύχτια στα καλοκαιρινά μπαράκια είναι συνηθισμένα για τους περισσότερους την περίοδο των διακοπών του καλοκαιριού. Καλό είναι ωστόσο να μην το παρακάνετε.  Αν ξενυχτάτε σε καθημερινή βάση, τότε δεν κάνετε κακό μόνο στην υγεία σας, αλλά και στη γραμμή σας. Η έλλειψη ή οι άστατες ώρες ύπνου, μπορεί να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία και στα κιλά μας. Σύμφωνα με έρευνες, η έλλειψη ύπνου αυξάνει την πίεση και τον κίνδυνο για καρδιακά ή εγκεφαλικά επεισόδια. Ακόμη η έλλειψη ύπνου έχει συνδεθεί από έρευνες με τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη και παχυσαρκίας. Καλό είναι λοιπόν να κοιμάστε τουλάχιστον  7 ώρες κάθε βράδυ στις διακοπές σας και να μην καταπονείτε τον εαυτό σας.

images (2)

4. Τα στενά παπούτσια

Τα στενά κλειστά παπούτσια  μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στα πόδια σας λόγω της ζέστης και της υγρασίας. Όταν τα πόδια σας δεν αερίζονται επαρκώς μπορεί να αναπτυχθούν μήκυτες. Επιπλέον ένα ζευγάρι στενά παπούτσια δεν αποτελεί ιδανική επιλογή για να το πάρετε μαζί σας στις διακοπές καθώς μπορεί να σας΄”χτυπήσουν” ή να σας δημιουργήσουν κάλους ή κότσι με το περπάτημα.   Τώρα το καλοκαίρι λοιπόν φοράτε άνετα παπούτσια ή σανδάλια. Πριν φορέσετε τα παπούτσια σας, βάλτε το χέρι σας στο εσωτερικό του παπουτσιού για να διαπιστώσετε εάν υπάρχει οποιαδήποτε προεξοχή που προκλήθηκε από τη φθορά.

stena-papoytsia-320x250