Τη στήριξη της Μέρκελ περιμένει ο Αντ. Σαμαράς

Δηλώσεις στήριξης για τις προσπάθειες που καταβάλλει η ελληνική κυβέρνηση και συμπαράστασης για τις θυσίες του ελληνικού λαού αναμένει ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς απο την σύντομη επίσκεψη της Άγκελα Μέρκελ στην Αθήνα, σήμερα το μεσημέρι.

Ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στις 13.30 στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος για να υποδεχτεί τη Γερμανίδα Καγκελάριο, ενώ στη συνέχεια θα κατευθυνθούν προς το Μέγαρο Μαξίμου. Μετά τις κατ’ιδίαν συνομιλίες τους, θα παραχωρηθεί γεύμα εργασίας των δύο αντιπροσωπειών, παρουσία των δύο ηγετών.

Στις 16.45 η Γερμανίδα Καγκελάριος θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Χίλτον μαζί με τον Πρωθυπουργό για να παρευρεθεί σε εκδήλωση του ελληνογερμανικού επιμελητηρίου, στην οποία θα είναι παρόντες Γερμανοί και Έλληνες επιχειρηματίες.

Κατά τη διάρκεια των κατ’ιδίαν επαφών των δύο ηγετών αναμένεται απο τον Πρωθυπουργό να κάνει μια περιγραφή της υφιστάμενης κατάστασης της ελληνικής οικονομίας , αλλά και να θίξει το ζήτημα της εκταμίευσης της δόσης τν 31,5 δις ευρώ, προκειμένου να καταστεί δυνατή η επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών.

Ωστόσο, εντός του πλαισίου των συζητήσεων θα βρίσκονται και ζητήματα συνεργασίας στο ενεργειακό πεδίο(φωτοβολταικά,πρόγραμμα “ΗΛΙΟΣ”),  αλλά και στο πεδίο των αποκρατικοποιήσεων.

Αγωνία για τις διαδηλώσεις

Εν τω μεταξύ, ιδιαίτερη αγωνία επικρατεί στην Κυβέρνηση για πιθανά επεισόδια που ίσως σημειωθούν στις σημερινές διαδηλώσεις, τα οποία σύμφωνα με το κυβερνητικό επιτελείο θα εξαλείψουν κάθε θετικό μήνυμα που θα προέλθει απο τη Γερμανίδα Καγκελάριο.

Πρωτοφανή τα μέτρα προστασίας

Την ίδια ώρα σάλος επικρατεί απο τα πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί για την επίσκεψη Μέρκελ, αλλά κυρίως για την πρώτη επίσημη ανακοίνωση απαγόρευσης συναθροίσεων και συγκεντρώσεων στους δρόμους, αλλά και γύρω απο αυτούς, που θα περάσει η Γερμανίδα Καγκελάριος.

Δηλώσεις ΣΥΡΙΖΑ για την επίσκεψη Μέρκελ

Σε δηλώσεις του για την επίσκεψη της Α.Μέρκελ, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε πως η επίσκεψη της κ. Μέρκελ έχει δύο άξονες. Πρώτον, να κατοχυρώσει τις ελληνο-γερμανικές συμφωνίες σε επίπεδο επιχειρηματικότητας, σε μια εποχή που στην Ελλάδα πωλούνται τα πάντα και δεύτερον, να επιβεβαιώσει πως η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ προς όφελος της Γερμανίας.