Τη κόπρο του Αυγεία, καλείται να καθαρίσει ο νέος Πρόεδρος

Επιτακτική όσο ποτέ άλλοτε είναι πλέον η ανάγκη εκκαθάρισης των κρατικών υπηρεσιών της Κύπρου, από πρόσωπα που έχουν τοποθετηθεί σε θέσεις – κλειδιά με απευθείας …αναθέσεις του απερχόμενου Προέδρου Δημήτρη Χριστόφια.

Ο νέος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας που θα προκύψει από τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής, οφείλει και πρέπει, να εξορθολογήσει την κατάσταση στο δημόσιο τομέα. Να απομακρύνει αργόμισθους και «φυτευτούς» της διακυβέρνησης Χριστόφια και να τοποθετήσει με αξιοκρατικά κριτήρια στις νευραλγικής σημασίας θέσεις ανθρώπους ικανούς και με προσόντα. Διαφορετικά, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα αντιμετωπίσει δυσκολίες στο έργο του από τις συνεχείς …τρικλοποδιές.

Πρόσωπα που ανήκουν στον χώρο του ΑΚΕΛ έχουν κυριολεκτικά «αλώσει» την κρατική μηχανή της Κύπρου. Οι διορισμοί τους και οι τοποθετήσεις τους σε καίριες θέσεις του κράτους, είχε αρχίσει επί προεδρίας του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου και όταν Πρόεδρος της Βουλής ήταν ο Δ. Χριστόφιας.

Για χάρη της πολιτικής συμμαχίας των δυο ανδρών, τότε, είχαν …βουλευτεί αρκετοί στους μηχανισμούς του κράτους από υπουργεία μέχρι και πρεσβείες, επιβαρύνοντας με τους μισθούς τους και τις υψηλές απολαβές του τον κρατικό προϋπολογισμό.