Τη Δευτέρα η πρώτη δόση των 34 δισ- 52,5 δισ ευρώ συνολικά

Τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου θα εκταμιευτεί η πρώτη δόση των 34 δισ ευρώ, μετά την έγκριση που έδωσαν πριν από λίγη ώρα σε μια διαδικασία «εξπρές», οι 17 υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης. Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, μέχρι τον Μάρτιο θα εκταμιευτούν στη χώρα συνολικά 52,5 δισ.ευρώ, από τα οποία τα 49 δισ. θα δοθούν από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό EFSF και τα υπόλοιπα 3,5 δισ. θα προέρχονται από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. «Τα αποτελέσματα είναι καλύτερα απ’ ότι περιμέναμε», δήλωσε ανώτατος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.  «Πήγαμε καλύτερα απ’ ότι περιμέναμε», σχολιάζουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών.

Την  έγκριση για εκταμίευσης της δόσης την ερχόμενη εβδομάδα επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλόντ Γιουνκέρ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι το πρόγραμμα βρίσκεται και πάλι σε σταθερή βάση. Είμαστε έτοιμοι να λάβουμε διάφορα μέτρα για να παραμείνει έτσι, υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Χρήματα θα εισρεύσουν προς την Ελλάδα από την επόμενη εβδομάδα», είπε.