Την 1η Αυγούστου εξετάζονται οι προσφορές για τις Κυπριακές Αερογραμμές

Η διυπουργική επιτροπή για να εξετάσει το καταρχήν ενδιαφέρον που επιδείχθηκε από στρατηγικούς επενδυτές για την αγορά μετοχών και περιουσιακών στοιχείων των Κυπριακών Αερογραμμών (ΚΑ), συνεδριάζει την 1η Αυγούστου.

Μέχρι τις 23 Ιουλίου που έληξε η περίοδος εκδήλωσης ενδιαφέροντος είχαν κατατεθεί 21 μη δεσμευτικές προσφορές.

Στη διυπουργική επιτροπή, πέραν των Υπουργών Οικονομικών και Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, συμμετέχουν η Γενική Λογίστρια της Δημοκρατίας και ο Πρόεδρος του ΔΣ των ΚΑ, οι σύμβουλοι της εταιρείας KPMG και άλλοι τεχνοκράτες.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει μέχρι το τέλος του Σεπτέμβρη να υποβάλουν συγκεκριμένη πρόταση, αφού προηγουμένως επισκεφθούν την Κύπρο και λάβουν από την εταιρεία τα αναγκαία στοιχεία που θα τους βοηθήσουν στην τελική πρόταση που θα υποβάλουν.

Εξάλλου άρχισε χθες ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ) των Κυπριακών Αερογραμμών (ΚΑ) η διαδικασία εξέτασης του ενδιαφέροντος που έχει κατατεθεί για διευθυντικές θέσεις της εταιρείας.

Εντός της εβδομάδας το ΔΣ των ΚΑ αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου για να συνεχίσει την εξέταση των τεσσάρων αιτήσεων που έχουν κατατεθεί για τη θέση Γενικού Διευθυντή, αλλά και των δύο αιτήσεων που κατέθεσαν συμβουλευτικοί οίκοι οι οποίοι προσφέρουν υπηρεσίες προσωπικού.

Πάντως, το ΔΣ εξετάζει το θέμα κατά πόσον θα υπάρξει ένας Γενικός Διευθυντής ή μια διευθυντική ομάδα. Στόχος πάντως είναι να εμπλουτιστεί η διευθυντική ομάδα της εταιρείας.