Την υποψηφιότητα Σουλτς στηρίζει ο Ε. Βενιζέλος

Τη στήριξη του στον Μάρτιν Σούλτς για τη θέση του νέου προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις επερχόμενες ευρωεκλογές του Μαΐου εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.
«Οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές θέλουν μια Ευρώπη που να βοηθά τους πολίτες της, και αυτή την Ευρώπη αντιπροσωπεύει ακριβώς η υποψηφιότητα του Μάρτιν Σουλτς για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, στη Ρώμη, κατά την οποία ο Σούλτς έλαβε και επίσημα το χρίσμα.

«Οι σοσιαλδημοκρατικές και σοσιαλιστικές δυνάμεις πρέπει να δώσουν έμφαση στην αλληλεγγύη, στον πλουραλισμό, στην δημιουργικότητα, στην τόνωση της απασχόλησης» υπογράμμισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην παρέμβασή του.

«Λέμε όχι στον ευρωσκεπτικισμό και στους οικονομικούς εθνικισμούς και θεωρούμε ότι η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση αφορά όλες τις προηγμένες κοινωνίες μας, όλους τους πολίτες μας», πρόσθεσε ο υπουργός των εξωτερικών, ο οποίος θεωρεί βασικής σημασίας «να πείσουν οι ευρωπαίοι σοσιαλιστές τους πολίτες ότι η ενωμένη Ευρώπη δεν σημαίνει ανεργία, ύφεση και λιτότητα, αλλά ανάπτυξη, κοινωνική συνοχή και απασχόληση».

Στην συνάντηση των ευρωπαίων σοσιαλιστών συμμετείχε επίσης ο νέος πρωθυπουργό της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι, ως επικεφαλής του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος. «Θα προσπαθήσουμε να χρησιμοποιήσουμε το εξάμηνο της προεδρίας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να προωθήσουμε ένα καινούριο μοντέλο στην Ευρώπη. Πρώτα από όλα, όμως, η Ιταλία πρέπει να βάλει σε τάξη τα οικονομικά της, όχι επειδή μας το ζητούν οι διάφοροι ευρωπαϊκοί θεσμοί, αλλά επειδή είναι κάτι που χρειάζονται τα παιδιά μας» τόνισε ο Ρέντσι.