Την υποψηφιότητα Λιλλήκα υπερασπίστηκε ο Γιαννάκης Ομήρου

«Η υποψηφιότητα Γιώργου Λιλλήκα ήδη αγκαλιάζεται από τους πολίτες, υπερβαίνει κομματικές γραμμές και ιδεολογικούς
διαχωρισμούς και στηρίζεται σε ένα ευρύ μέτωπο δημοκρατικής συμπαράταξης, που εγγυάται με σιγουριά την είσοδο στον δεύτερο γύρο των εκλογών» δήλωσε σήμερα σε προεκλογική συνάντηση ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ κ Γιαννάκης Ομήρου.

Ο πρόεδρος της Βουλής υπερασπίστηκε για μα ακόμη φορά την υποψηφιότητα του Γιωργο Λιλλήκα  την οποία στηρίζει το κόμμα του, λέγοντας ότι μια νέα κοινωνική συμμαχία διαμορφώνεται μέσα στο λαό μας ενόψει των προσεχών Προεδρικών Εκλογών του Φεβρουάριο, οπότε ο κυπριακός λαός ανοίξει μια νέα σελίδα στην ιστορία.

«Κλείνει οριστικά τον κύκλο της μεταανεξαρτησιακής Κύπρου και οικοδομεί μια νέα εποχή εκσυγχρονισμού, ελπίδας και προοπτικής. Με τον Γιώργο Λιλλήκα και την κοινωνία των πολιτών. Η ΕΔΕΚ καλεί σε πανστρατιά για να ανοίξουμε το δρόμο στη νέα εποχή», υποστήριξε στην ομιλία του ο κ Ομήρου.

Επιπλέον εξέφρασε την αισιοδοξία ότι με μια νέα εθνική στρατηγική και «με απόσυρση των απαράδεκτων υποχωρήσεων στις οποίες προέβη ο Πρόεδρος Χριστόφιας και την αξιοποίηση της Ευρωπαϊκής ιδιότητας της χώρας μας και διεκδικητική αξιοποίηση των ευρωπαϊκών φιλοδοξιών της Τουρκίας για να πειθαναγκαστεί να εκλογικευτεί και να υποχρεωθεί σε αλλαγή της στάσης της για να οδηγηθούμε σε λύση στη βάση των αρχών του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου» κατέληξε.