Την Τετάρτη το Eurogroup για την Ελλάδα

Την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου, άνευ απροόπτου, πιθανολογείται ότι θα γίνει η συνεδρίαση του Eurogroup για την Ελλάδα.Ωστόσο, βασική προυπόθεση αποτελεί η συμφωνία στο Euro Working Group της Δευτέρας, σύμφωνα με όσα δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.

Οι εργασίες του Euro Working Group που συνήλθε χθες, διακόπηκαν και θα συνεχιστούν τη Δευτέρα, δίνοντας τη δυαντότητα στους τρεις πολιτικούς αρχηγούς να συμφωνήσουν στα δημοσιονομικά και εργασιακά μέτρα του πακέτου.

Την ίδια ώρα, άκαμπτη παραμένει η στάση του Φώτη Κουβέλη για τα εργασιακά, με τον εκπρόσωπο του κόμματος Ν.Τσούκαλη να δηλώνει στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ ότι ” η ψήφος της ΔΗΜΑΡ δε θα είναι θετική αν όλα τα μέτρα και τα εργασιακά είναι σε ένα άρθρο”. Όπως σημείωσε “η ΔΗΜΑΡ περισσότερο από όλους θέλει η χώρα να παραμείνει στο ευρώ, περισσότερο από όλους θέλει να πάρουμε τα 31,5 δισ. και να σωθεί η χώρα. Δεν θα μας πει, λοιπόν, οποιοσδήποτε ότι αυτή τη στιγμή τορπιλίζουμε, απλούστατα ασκούμε το στοιχειώδες δικαίωμά μας να διεκδικήσουμε κάποια αυτονόητα πράγματα”.

 

πηγή:ΑΜΠΕ