Την πόρτα εξόδου από την Κυβέρνηση, βλέπει ο Λακκοτρύπης

Εκτεθειμένος στην κοινή γνώμη

Φεύγει από το Υπουργείου και ο Χειμώνας

Και οι δυο τους πήραν κόκκινη κάρτα από τον Νίκαρο. Έπεσε ο μύθος του Λακκοτρύπη, «το χαλλούμι ήταν η ταφόπλακα»!

Μετά το συμβάν που έγινε με την εγγραφή του εμπορικού σήματος του χαλλουμιού στην Αγγλία, και γίναμε ρεζίλι διεθνώς… δίνοντας ως δικαιολογία ότι το Υπουργείο πήρε 2 επιστολές υπενθύμισης (στις 26/01/2018 και στις 5/04/2018) αλλά είχε πολλές δουλειές και έτσι απλά τα κάναμε μάνταρα…. πήρε κόκκινη κάρτα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αφού έχουν μαζευτεί πολλά και διάφορα. Ποιος είδε τον Νίκαρο και δεν τον φοβήθηκε!

Ας δούμε όμως λίγο πιο αναλυτικά κάποιες καταστάσεις και πως ξεχείλισε το ποτήρι από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο κ. Στέλιος Χειμώνας ως Γενικός Διευθυντής ο οποίος φέρει τις περισσότερες και τεράστιες ευθύνες σε σχέση με τις συνεχόμενες γκάφες και λάθη που γίνονται στο Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού ως τυποποιημένος υψηλόβαθμος και «σασμένος» ανώτερος δημόσιος υπάλληλος, με μόνη εξαίρεση την Πόρσε Παναμέρα, ξέρει πότε να σιωπήσει και κρύβεται καλά πίσω από τις μη γνώσεις, την αφέλεια, τις φιλοδοξίες και τη μόνιμη επίδειξη του Υπουργού του κ. Γιώργου Λακκοτρύπη.

Ως «σωστός τεχνοκράτης» ο κ. Χειμώνας ήξερε μια χαρά και δυο τρομάρες να διοργανώσει στις 31/07/2018 (ημερίδα 31.07.18 ) και στις 24/09/2018 ( ημερίδα 24.09.18) δύο ημερίδες για τις χρηματοδοτήσεις των έργων από ΑΠΕ άκουσον άκουσον… και να πιέζει τις Τράπεζες να δώσουν δάνεια σε ιδιώτες επιχειρηματίες… Δεν ήξερε όμως να μεριμνήσει και να ενημερώνεται συνεχώς για την αλληλογραφία και τις ενέργειες των Λειτουργών του Υπουργείου του, ακόμη και με τη δική του παρέμβαση αν χρειαζόταν, για να προλάβουμε ως Κράτος την εγγραφή του εμπορικού σήματος του χαλλουμιού στην Αγγλία!

Ε ρε συμφέροντα… με αυτά τα φωτοβολταϊκά!

Πρόεδρε Αβέρωφ επειδή σε εκτιμάμε και το ξέρεις… δυστυχώς εσύ τον δημιούργησες κι αυτόν… γι’ αυτό «ξαπόλα τον» και θα σε εκθέσει!

Ότι και να γράφουν κάποιες εφημερίδες ως παραπολιτικά, ότι και να λένε οι δυο τους δημόσια και μη, όλοι γνωρίζουν ιδιαίτερα στο Υπουργείο και στο Προεδρικό.. ότι οι σχέσεις Υπουργού και Γενικού δεν είναι καλές και ο λόγος είναι απλός, έχουν διαφορετικές ατζέντες ο καθένας τους…, πράγμα πολύ κακό διότι δεν έχουν καταλάβει δυστυχώς μετά από όλα τα κακά που πάθαμε σε αυτό τον τόπο και την οικονομική καταστροφή του 2013… ότι υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και τον κόσμο – που ψήφισε για δεύτερη θητεία τον κ. Αναστασιάδη και αυτός τους εμπιστεύτηκε ξανά!

Η Λαιμητόμος.com μετά από πρόσφατη επίσκεψη της «στον Λόφο» για καφέ .… είναι σε θέση να γνωρίζει αρκετά… Πλέον ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι πολύ απογοητευμένος και συνάμα αγανακτισμένος μαζί τους. Έχουν μαζευτεί πολλά και διάφορα για τον κ. Λακκοτρύπη. Δεν ανέχεται πλέον τις διάφορες ιδιοτροπίες και τις δυσκολίες που του δημιουργούν οι διάφοροι Υπουργοί… οι όποιοι έχουν ο καθένας ξεχωριστά την ατζεντούλα του!

Τους διαμήνυσε να φέρουν τα μίλια τους, να δουλέψουν για την Κυβέρνηση και τους ξεκαθάρισε ότι «χωρίς εμένα και τη δική μου στήριξη δεν σας υπολογίζει κανένας»!

Πρόεδρε επειδή μας διαβάζεις… και αποφάσισες να βάλεις τάξη επιτέλους… πρόσεξε λίγο περισσότερο τα διάφορα ξιππάσματα τύπου «La dolce vita» και ιδιαίτερα τα θέματα «αμόρε» των Υπουργών σου και τα κουτσομπολιά μεταξύ των δημοσιογράφων και παραγόντων δίνουν και παίρνουν! Τι στο καλό έπεσε; κολλητικό σύνδρομο στο Υπουργικό, στους Επιτρόπους και τους Πρέσβεις!

Για παράδειγμα στα θέματα φυσικού αερίου το πρόγραμμα που έθεσε η Κυβέρνηση, είναι ήδη 4 χρόνια πίσω, όμως δεν θέλει ο Πρόεδρος να το αναπαράγουν δημόσια πρώτον, για να μην δημιουργούνται εντυπώσεις στους ξένους και δεύτερον, για να μην έχει την αντιπολίτευση στην κεφαλή του, όμως κατ’ ιδίαν έχει «ξεχέσει» κυριολεκτικά πολλές φορές τον κ. Λακκοτρύπη!

Τώρα στα θέματα ηλεκτρισμού, έχει παρασυρθεί από μια ομαδούλα «αχάπαρων» λειτουργών δικών του και του Γενικού του, κάποιων ψευδοσυμβούλων και κάποιων επιχειρηματιών που τον γλύφουν για να κάνουν τις δουλειές τους και μαζί με τον κ. Χειμώνα έχουν δημιουργήσει ένα σωρό προβλήματα και μεγάλους πονοκεφάλους στον Πρόεδρο.

Εδώ και λίγο διάστημα με το μπλοκάρισμα των σχεδίων των ΑΠΕ, ο Πρόεδρος μίλησε με διάφορους και έγινε έξαλλος… μάλιστα μια μέρα πρόσφατα δήλωσε ο ίδιος «με τούτους που έμπλεξα και εμπιστεύτηκα, θα με κάνουν να μαλώσω και να μην μιλώ με φίλους μου καλούς που έχω εδώ και πολλά χρόνια… θα τους στείλω έσσο τους και κάνει τους»

Στέλνουν συνέχεια επιστολές στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τα διάφορα οργανωμένα σύνολα των ΑΠΕ και αναλόγως το τι εξυπηρετούν προσπαθούν να προστατεύσουν να συμφέροντα τους αφού το μόνο που κατάφεραν με τους σχεδιασμούς τους στο Υπουργείο Ενέργειας είναι να κάνουν τις ΑΠΕ να τσακώνονται μεταξύ τους. Κάθε λίγο μας στέλνουν ανακοινώσεις οι διάφοροι Σύνδεσμοι.

Αντί λοιπόν να στήσουν σωστά το πλαίσιο για το άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρισμού, παρασύρονται από τον Πρόεδρο της ΡΑΕΚ κ. Ανδρέα Πουλλικκά, τη φιλοσοφία του και το όνειρο του να εφαρμόσει το Ευρωπαϊκό μοντέλο ανταγωνιστικής αγοράς ηλεκτρισμού στην Κύπρο, για να του πει ξανά μπράβο δημόσια ο Πρόεδρος, άσχετα αν τελικά ο ηλεκτρισμός θα ακριβύνει κι άλλο για τον καταναλωτή!

Έχουν σχεδιάσει λοιπόν την λεγόμενη ανταγωνιστική αγορά ηλεκτρισμού, τα έκαναν και εδώ μαντάρα με χίλιες δυο διακρίσεις και σκοπιμότητες, η οποία θα ανοίξει σε κάποια χρόνια τελικά – έχοντας ως ειδικό στο θέμα εφαρμογής τον Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς κ. Χρίστο Τρίαρο, ο οποίος κι’ αυτός μετρά μέρες αν συνεχίσει με τα μυαλά, τον αυταρχισμό και τον «ξερολισμό» που τον διακατέχει. Τις επόμενες μέρες θα τον δει κι’ αυτόν ο Νίκαρος και θα του εξηγήσει ότι είτε θα ακούει και θα ακολουθεί τους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης είτε θα πάει κι αυτός σπίτι του…

Τελικά το μόνο σίγουρο για εμάς τους απλούς πολίτες και καταναλωτές είναι ότι θα ακριβύνει ο ηλεκτρισμός με σχεδιασμούς του Υπουργείου και της ΡΑΕΚ! Μεγάλη πολιτική επιτυχία κ. Λακκοτρύπη! Σε ευχαριστούμε!

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σκέφτεται πολύ σοβαρά πλέον τη δημιουργία Υφυπουργείου Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, όπως υπάρχει σε όλες της προηγμένες Ευρωπαϊκές Χώρες. Πράγμα που φαίνεται να ευνοεί και το ΔΗ.ΚΟ αρκετά αφού ήταν στο προεκλογικό πρόγραμμα του Νικόλα Παπαδοπούλου στις τελευταίες προεδρικές εκλογές.

Να σημειώσουμε ότι στο ΔΗ.ΚΟ επικροτούσαν εδώ και λίγες μέρες την απομάκρυνση Λακκοτρύπη από το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού. Πλέον είναι ξεκάθαροι αν δούμε την τελευταία ανακοίνωση του ΔΗ.ΚΟ μέσω της γραπτής δήλωσης του Εκπροσώπου Τύπου του κόμματος κ. Παύλου Μυλώνα.

«Ο Υπουργός Εμπορίου, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη, για την απώλεια του εμπορικού σήματος του χαλλουμιού στο Ηνωμένο Βασίλειο και για τις συναφείς με την υπόθεση, εξωφρενικά λανθασμένες ενέργειες που αποκαλύφθηκαν, πρέπει να υποβάλει την παραίτηση του. Ειδάλλως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να πάψει τον Υπουργό, εφόσον η ίδια η κυβέρνηση, δια του Εκπροσώπου της, χαρακτήρισε την υπόθεση «ρεζίλι, γκάφα και αυτοχειρία». Η οποιαδήποτε μετάθεση των ευθυνών σε λειτουργούς του δημοσίου, δεν είναι αρκετή και δεν ικανοποιεί και η μη ανάληψη πολιτικής ευθύνης αποτελεί καταφανή προσπάθεια απόκρυψης της ανεπάρκειας εποπτείας από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εμπορίου. Η κατοχύρωση του χαλλουμιού τίθεται σε σοβαρό κίνδυνο και πρέπει να υπάρξει έμπρακτα ανάληψη πολιτικής ευθύνης από την κυβέρνηση».

Άλλωστε ο Πρόεδρος του ΔΗ.ΚΟ δεν το έκρυψε από την αρχή, αντίθετα έδωσε την γραμμή ξεκάθαρα με ανάρτηση του στο twitter την ημέρα που είδε η υπόθεση το φως της δημοσιότητας στις 5/12/2018. Κατάκρινε πολιτικά τον όλο χειρισμό του κ. Λακκοτρύπη, των υπευθύνων και του αρμόδιου Υπουργείου.

Ούτε οι στενοί συνεργάτες του κ. Παπαδόπουλου το έκρυψαν (Ορφανίδης, Παντελίδης, Αντωνιάδης, Σολωμού, Καλλής κ.α.), αφού εδώ και λίγες μέρες γέμισαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για πολιτική ευθύνη και ευθιξία… στην ουσία «Λακκοτρύπη go home»!

 

Σήμερα, στον καφέ στην Στράκκα μετά την εκκλησία που θα τελεστεί το μνημόσυνο του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου, Αναστασιάδης και Νικόλας τα λένε κατ’ ιδίαν για το διάδοχο του Λακκοτρύπη, ο οποίος θα είναι άτομο του ευρύτερου χώρου του Κέντρου και θα τυγχάνει της αποδοχής του Νικόλα και του ΔΗ.ΚΟ! Κάποιες πρώτε ενδείξεις έχουμε, όμως η συνέχεια και η ονοματολογία σε λίγες μέρες…

Περίπου €500.000 απολαβές σε 6 χρόνια, να γίνεις παράγοντας και να σε μάθει όλη η Κύπρος από το πουθενά ως ακόμη ένα δημιούργημα του Μάριου Καρογιάν και να χάσουμε από αδιαφορία το εμπορικό σήμα του χαλλουμιού, να μας ακριβύνεις και τον ηλεκτρισμό με σχεδιασμό…, είναι όντως μεγάλο κατόρθωμα!

Είμαστε σίγουροι όμως ότι κάπου θα ρευστοποιήσει αυτή του την πομπώδη πολιτική παρουσία και εμπειρία … σε κάποια εταιρεία με αέρια ή συναφή δραστηριότητα και με παχυλό μισθό… εμείς γνωρίζουμε την πιθανή εταιρεία και θα την αναφέρουμε στην ώρα της!

Κάπως έτσι κανόνισε (ή κανονίστηκε με την αξία του) και τον αδελφό του κ. Γιάννο Λακκοτρύπη όπου από ανώτερος υπάλληλος – Λιμενάρχης της Αρχής Λιμένων Κύπρου σε κλίμακα Α13 βρέθηκε Διευθυντής της εταιρείας Vasiliko Terminal Services με €100.000 ετήσιο μισθό.

Η δε γυναίκα του κ. Γιάννου Λακκοτρύπη, κ. Ανθή Λακκοτρύπη κι αυτή ανώτερη υπάλληλος Α13 στο Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας, η οποία φυσικά τυχαία είναι με απόσπαση από τον καιρό της διακυβέρνησης Χριστόφια στο Υπουργείο Εσωτερικών και διαχειρίζεται μεταξύ άλλων και τα θέματα με την κρατική γη!

Α ρε Καρογιάν πόσο ζόρι να τραβήξεις και εσύ για την οικογένεια Λακκοτρύπη και τους «έσασες» όλους…, πόσους Μαρωνίτες ψηφοφόρους σου έφεραν τελικά; Οι υπόλοιποι φίλοι σου Μαρωνίτες και Αρμένιοι δεν έχουν ψυχή…

Πάντως γνωρίζουμε ότι ο κ. Καρογιάν είναι ενήμερος σχεδόν για όλα όσα συμβαίνουν… και για να είμαστε δίκαιοι κρατά σωστές αποστάσεις στο θέμα Γιώργου Λακκοτρύπη αν δούμε και την ανακοίνωση της ΔΗ.ΠΑ στις 7/12/2018 για το θέμα της εγγραφής του χαλλουμιού, προσπαθώντας να μην επωμιστεί κόστος από όλη αυτή την γελοιότητα! Έξυπνος ο Μάριος, δεν λέμε!

Τελικά έχουν δίκαιο αυτοί που λένε ότι η πολιτική είναι στιγμές και συγκυρίες… μια λάθος κίνηση μπορεί να διαλύσει όσα κτίστηκαν εδώ και χρόνια!

Ιδιαίτερα όταν καβαλήσει κάποιος το καλάμι… Τελικά αυτά τα παιδιά του English School που μας διοικούν άλλο από «άππωμα και καλάμι» δεν κάνουν!

Σχεδόν 6 χρόνια Υπουργός Γιωργάκη… ούτε στα πιο τρελά σου όνειρα! Καλός πολίτης κ. Υπουργέ και Καλά Χριστούγεννα (αν τα προλάβεις ως Υπουργός)!

Δημοσιογραφική επιμέλεια: Ζήνωνας Ανδρέου (πολιτικός αναλυτής)