Την εκταμίευση των 9,2 δις θα εγκρίνει το Eurogroup -Τελευταία συνεδρίαση με Γιουνκερ

Το “πράσινο φως” αναμένεται να δώσει σήμερα το Γιούρογκρουπ για την εκταμίευση της δόσης των 9,2 δις ευρώ για την Ελλάδα ,μετά και από τη θετική εισήγηση του Euro Working Group σε μια συνεδρίαση στην οποία θα προεδρεύει για τελευταία φορά ο Ζαν Κλόντ Γιουνκερ.

Η Ελλάδα έχει υλοποιήσει μέχρι στιγμής τα προαπαιτούμενα και έτσι άνευ απροόπτου η επόμενη δόση θα έχει εκταμιευθεί έως τις αρχές Φεβρουαρίου.

Πάντως, ευρωπαίοι αξιωματούχοι υποστήριζαν χθες ότι η Ελλάδα τήρησε τα συμφωνηθέντα του Δεκεμβρίου, ενώ ανέφεραν χαριτολογώντας ότι για πρώτη φορά η χώρα δεν θα βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων.

Την ίδια στιγμή, σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα ψηφίσουν προκειμένου να αναδείξουν τον νέο πρόεδρο του Eurogroup, ο οποίος αναμένεται να είναι ο ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, Γεούν Ντάισελμπλουμ. Η εκλογή του νέου προέδρου θα γίνει με απλή πλειοψηφία.

Μετά τη λήξη του Eurogroup, ο απερχόμενος πρόεδρος Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο.