Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Γιλντιρίμ

Όπως φέρεται να δήλωσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον Τούρκο ομόλογό του σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν χθες το βράδυ, ξεκίνησε η διαδικασία έκδοσης των 8 στρατιωτικών οι οποίοι κατέφυγαν στην Ελλάδα έπειτα από την αποτυχία του πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού πρωθυπουργικού γραφείου, ο Έλληνας Πρωθυπουργός συνεχάρη την τουρκική κυβέρνηση για την αντίδρασή της στην απόπειρα κατάλυσης της συνταγματικής τάξης και τόνισε τη σημασία του καθεστώτος συνταγματικής δημοκρατίας στην Τουρκία και τη διατήρηση της σταθερότητας σε όλη την περιοχή.

Από την πλευρά του ο Τούρκος Πρωθυπουργός του ανέφερε ότι η απόπειρα μιας ομάδας εντός των ενόπλων δυνάμεων εναντίον της δημοκρατίας και της βούλησης του λαού απέτυχε και ευχαρίστησε για τη στήριξη της Ελλάδας.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός επανέλαβε το αίτημα της Τουρκίας για έκδοση των οχτώ στρατιωτικών που κατέφυγαν στην Αλεξανδρούπολη το συντομότερο. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός ανέφερε ότι ξεκίνησε η διαδικασία έκδοσής τους.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ακόμη ότι επιθυμεί να διατηρηθούν οι στενές σχέσεις των δύο χωρών και πρόσθεσε ότι είναι έτοιμοι για συνεργασία στα διμερή θέματα και το Κυπριακό καθώς και στα περιφερειακά. Ο Τούρκος Πρωθυπουργός συμφώνησε και ευχήθηκε σε αυτό το πλαίσιο να ολοκληρωθούν τα διάφορα προγράμματα που είναι στην επικαιρότητα.