Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με την μητέρα του Θανάση Νικολάου

Ο Πρόεδρος της ΔημοκρατίαςΝίκος Χριστοδουλίδης, επικοινώνησε σήμερα με την μητέρα του αδικοχαμένου εθνοφρουρού, θανάση Νικολάου για να της εκφράσει την συμπαράστασή του, μετά την απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα για μη άσκηση ποινικών διώξεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος ενημέρωσε την κ. Ανδριάνα Νικολάου, την απόφαση της Κυβέρνησης για την παραχώρηση κατά χάρην οικονομική βοήθεια προς την οικογένεια, λόγω της μεγάλης ταλαιπωρίας που υπέστη αλλά και τις οικονομικές απώλειες σε δικαστικές διαμάχες κτλ.

Σε δηλώσεις του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, μετά τη συνεδρία του Υπουργικού, ερωτηθείς για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του Θανάση Νικολάου, ανέφερε ότι η Νομική Υπηρεσία είναι ανεξάρτητος θεσμός και δεν μπορεί να παρέμβει η Κυβέρνηση.

«Είναι ζήτημα της Νομικής Υπηρεσίας ως ανεξάρτητου θεσμού. Μιλάτε για μια τραγωδία που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει, ούτε την τραγωδία ούτε το ό,τι έχει περάσει η οικογένεια και η τραγική αυτή μάνα τα τελευταία 18 χρόνια», ανέφερε μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Πρόσθεσε ότι «την ίδια στιγμή, όπως είναι καλά γνωστό, ο Γενικός Εισαγγελέας, η Νομική Υπηρεσία είναι ανεξάρτητος θεσμός και ως τέτοιος δεν μπορεί η κυπριακή Κυβέρνηση, ο Πρόεδρος τη Δημοκρατίας, είτε να παρέμβει είτε να επέμβει στις δικές του γνωματεύσεις».