Τηλεοπτικά κους- κους

  •  Θέμα ημερών η επιστροφή του «Λόγου». Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες το  «Μέγα», θα αποτελέσει παρελθόν με ότι αυτό συνεπάγεται. Πρωταρχικός στόχος το οικονομικό νοικοκύρεμα του καναλιού αλλά και ο καλύτερος προγραμματισμός.
  •    Οι 450.000 χιλιάδες που πληρώνει η Αρχιεπισκοπή στο Μέγκα Ελλάδος για την προβολή μόνο και μόνο του λογότυπου αποτελεί πλέον βραχνάς και είναι το πρώτο το οποίο φαίνεται να ακυρώνεται.
  •     Στο πλαίσιο των περικοπών το ΡΙΚ μειώνει εκπομπές. Τίποτα μέχρι στιγμής δεν είναι ανακοινώσιμο, σύμφωνα με πηγή του Κρατικού ιδρύματος, αφού γίνονται σοβαρές μελέτες έτσι ώστε να μην επηρεαστεί αρκετά ο προγραμματισμός και αυτό γιατί σύμφωνα με την τηλεθέαση το ΡΙΚ φαίνεται να κερδίζει για την φετινή σεζόν την μάχη.
  •     Αν υποθέσουμε ότι η “κακή” τηλεόραση  απορροφηθεί  από την “καλή” τηλεόραση, τότε έχουμε και λέμε: Θα χορεύουμε “Βαλς” με τα “Άσπρα μπαλόνια”, ο Χρύσανθος θα μιλάει  more than  60 minutes, η ” Άννα η Πάολα”, θα την “Πατήσει” και τα λοιπά και τα λοιπά…
  •     Πέρα από την πλάκα τα όσα συμβαίνουν στο χώρο των ΜΜΕ μόνο ασυγκίνητους δεν μπορούν να μας αφήσουν. Ηδη όλοι οι τεχνικοί και ανταποκριτές του ΑΝΤ1 έχουν δει την πόρτα της εξόδου ύστερα από  μια ομολογουμένως δραματική ομιλία του Πρόεδρος του Δ.Σ. του σταθμού Λουκή Παπαφιλίπου. Μιλώντας σ’ όλους τους υπαλλήλους του σταθμού για τις επιπτώσεις των αποφάσεων του Eurogroup τους ανακοίνωσε εμμέσως πλην σαφώς τα όσα επηρεάζουν άμεσα την λειτουργία του καναλιού που δεν είναι και λίγα.
  •     Ούτε την εποχή του κραχ στο χρηματιστήριο δεν έχουμε δει τόσους οικονομολόγους στις τηλεοράσεις μας. Αν γίνονταν καλλιστεία τότε πανηγυρικά ο Μανώλης Κοκαράκης θα έβγαινε σταρ. Παρέλασε σ’ όλα τα τηλεοπτικά πάνελ, περιφερόταν  έξω από όλους τους σταθμούς (και όταν έβλεπε φως έμπαινε μέσα), έπαιξε και στις “Πατάτες” (δεν είναι και λίγο για πρωτοεμφανιζόμενος).
  •    Οι μεταγλωττίσεις του Euronews μου θυμίζουν την εποχή  της “Χουάνας της παρθένας” αν είναι δυνατόν να βλέπεις τον Σοϊμπλε να μιλά όπως τον Παπαστρουμφ…και τον Σαρρή  σαν τον Pocoyio.
  •    Τώρα που το καλοσκέφτομαι οι τίτλοι των εκπομπών – σειρών των καναλιών ήταν προφητικοί: “Σιγά μην το ξέρες”, “Κλεμμένα όνειρα” , ” Τι θα φάμε σήμερα, μαμά;”, «Μοιραία φέγγαρια», «Μίλα», «Καυτές πιπεριές», «Επτά ουρανοί και σύννεφα αλήτες».                                                                                                                   Της Νικολέτας Χρήστου