Τηλεμαχία μεταξύ Γιούνκερ – Σουλτς στις 13 Μαΐου

Στο γαλλικό ιδιωτικό δίκτυο LCI θα «μονομαχήσουν» στις 13 Μαΐου οι υποψήφιοι των δύο μεγαλύτερων πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και ο Μάρτιν Σουλτς της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών.

Η τηλεμαχία η οποία θα μεταδοθεί απευθείας και θα τη διευθύνει ο δημοσιογράφος Μισέλ Φιλντ, προγραμματίζεται να γίνει στις 18:30 τοπική ώρα (19:30 ώρα Ελλάδος) και θα διαρκέσει μία ώρα, διευκρίνισε το LCI.

Η Γαλλίδα υπουργός Πολιτισμού Ορελί Φιλιπετί προσέφυγε σήμερα στο Ανώτατο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο με αίτημα «οι τηλεμαχίες για τον μελλοντικό πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να μοιραστούν στον μέγιστο δυνατό βαθμό» στα τηλεοπτικά δίκτυα.

Εδώ και μερικές ημέρες μαίνεται μια πολεμική όσον αφορά τον τρόπο μετάδοσης μιας τηλεμαχίας που προβλέπεται να γίνει στις 15 Μαΐου στις 21:00 τοπική ώρα (22:00 ώρα Ελλάδος) μεταξύ των πέντε υποψηφίων για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Περίπου τριάντα Γάλλοι υποψήφιοι στις Ευρωεκλογές έχουν ήδη ζητήσει από τον France Televisions να μεταδώσει απευθείας αυτήν την «μεγάλη τηλεμαχία», ενώ ο όμιλος προγραμματίζει να την μεταδώσει μόνον μέσω Ίντερνετ.