Τηλεδιάσκεψη Προέδρου ΔΗΣΥ με τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας

Με τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας κ. Κωνσταντίνο Ηροδότου είχε την ευκαιρία να επικοινωνήσει μέσω τηλεδιάσκεψης σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου. Το «παρών» τους στην τηλεδιάσκεψη έδωσαν ο Αναπληρωτής Πρόεδρος κ. Χάρης Γεωργιάδης, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος κ. Νίκος Τορναρίτης, η Αντιπρόεδρος και βουλευτής κ. Αννίτα Δημητρίου και οι βουλευτές κ. Σάβια Ορφανίδου κ. Ονούφριος Κουλλά, κ. Μάριος Μαυρίδης.

Σκοπός της τηλεδιάσκεψης ήταν η καταγραφή των μέτρων που έχουν παρθεί από πλευράς κυβέρνησης και της Κεντρικής Τράπεζας για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας, η ανάλυση της Κεντρικής Τράπεζας για την πορεία του κυπριακού χρηματοπιστωτικού συστήματος, οι εξελίξεις σε διεθνές επίπεδο αλλά και τα επόμενα βήματα που αναμένονται εντός χώρας.

Τόσο ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας όσο και οι συνεργάτες του, στάθηκαν στο υψηλό επίπεδο συνεργασίας που καταγράφεται με το αρμόδιο Υπουργείο των Οικονομικών και τόνισαν πως η κατεύθυνση και η πορεία είναι κοινή με μοναδικό σκοπό την ενίσχυση της οικονομίας.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος και τα στελέχη του Δημοκρατικού Συναγερμού εξέφρασαν την εμπιστοσύνη τους προς τις κινήσεις της Κεντρικής Τράπεζας, υπερθεματίζοντας επί του γεγονότος ότι ο συντονισμός με την Κυβέρνηση αποτελεί μείζον παράγοντα αντιμετώπισης των τρεχουσών ζητημάτων της οικονομίας. Ζητήματα που απαιτούν τη μέγιστη υπευθυνότητα από όλους ώστε να διατηρηθεί η οικονομία της χώρας σε σταθερή πορεία.