Τηλεδιάσκεψη Αβέρωφ Νεοφύτου, με φορείς του τουρισμού

Με εκπροσώπους και φορείς του τουρισμού είχε τη δυνατότητα να επικοινωνήσει σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου. Το «παρών» τους στην τηλεδιάσκεψη έδωσαν εκπρόσωποι του ΠΑΣΥΞΕ, του ΣΤΕΚ και των Ταξιδιωτικών Πρακτόρων, στην παρουσία του Αναπληρωτή Προέδρου κ. Χάρη Γεωργιάδη, του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου κ. Νίκου Τορναρίτη, των Αντιπροέδρων κ. Αννίτας Δημητρίου, κ. Γιώργου Γεωργίου κ. Ευθύμιου Δίπλαρου και ο Πρόεδρος κ. Αντρέας Κυπριανού και βουλευτές του Δημοκρατικού Συναγερμού μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού.

Βασικό θέμα της τηλεδιάσκεψης ήταν οι επιπτώσεις από την πανδημία στον τομέα του τουρισμού, τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση για στήριξη και των επιχειρήσεων του τομέα αλλά και τα επόμενα βήματα όπως αυτά έχουν καθοριστεί.

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού τόνισε πως το καλύτερο μέτρο στήριξης του τομέα είναι αυτή καθαυτή η επανεκκίνηση του τομέα. Ενόψει και της ερχόμενης Παρασκευής οπότε και θα γνωστοποιηθούν τα επόμενα βήματα που θα αφορούν και τον τουρισμό, ο κ. Νεοφύτου τόνισε πως η κυβέρνηση έχει αποδείξει πως στηρίζει τον τομέα και πως η εκτίμηση είναι ότι αν και έχει δεχθεί πλήγμα ο τουρισμός από την πανδημία, η επιτυχία για τη χώρα στο οικονομικό επίπεδο εξαρτάται από το πόσο σωστές και λειτουργικές θα είναι οι αποφάσεις που θα αφορούν και τον τουρισμό.

Στη συζήτηση τέθηκαν επί τάπητος και οι λόγοι που οδήγησαν την κυβέρνηση στην απόσυρση του νομοσχεδίου για τις κρατικές εγγυήσεις αλλά εκφράστηκε από το σύνολο των στελεχών του Δημοκρατικού Συναγερμού η βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση θα επανέλθει με νέα δέσμη μέτρων για τη στήριξη της οικονομίας και του τουρισμού.

Από την πλευρά τους οι φορείς και οι εκπρόσωποι του τουρισμού αφού εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη μέχρι σήμερα συνεργασία με την κυβέρνηση και τους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, έθεσαν υπόψη του Προέδρου και των στελεχών του Δημοκρατικού Συναγερμού το σύνολο των προβληματισμών τους για όλα τα θέματα.

Μείζον παραμένει τόσο το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν και επιχειρήσεις του κλάδου ενώ όπως τονίστηκε η προσπάθεια που καταβάλλεται αυτή την ώρα είναι ο περιορισμός της ζημιάς στην τρέχουσα περίοδο που θα αποτυπωθεί στη φετινή χρονιά και η πολύ καλή προετοιμασία που μπορεί να γίνει τώρα για την επόμενη χρονιά.

Βασικό συμπέρασμα παραμένει το ότι ο τουρισμός παρά τα όσα έχει υποστεί θα παρουσιάσει σύντομα σημάδια ανάκαμψης, ότι άπαντες θα καταβάλλουν κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση και με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού να διαβεβαιώνει πως η κυβέρνηση θα στηρίξει τον τομέα αλλά και πως είναι δεδομένη η επανάκαμψη με τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα και στον τουρισμό.