Τζο και Τζιλ Μπάιντεν, επισκέφθηκαν τη Βασίλισσα στο Ουίνδσορ (PHOTOS)

Τζο και Τζιλ Μπάιντεν, επισκέφθηκαν τη Βασίλισσα στο Ουίνδσορ (PHOTOS)

O Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και η σύζυγός του Τζιλ, προτού αναχωρήσουν για τις Βρυξέλλες επισκέφθηκαν στη Βασίλισσα Ελισάβετ για τσάι στο κάστρο του Ουίνδσορ.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος επιθεώρησε τιμητικό άγημα και παρακολούθησε σύντομη στρατιωτική παρέλαση με τη βασίλισσα πριν αποσυρθούν.

Είναι ο 13ος Πρόεδρος των ΗΠΑ που συναντά η 95χρονη βασίλισσα από τους 14 που ήταν ένοικοι του Λευκού Οίκου κατά τα 69 χρόνια βασιλείας της.

Η επίσκεψη στο Ουίνδσορ από τον Πρόεδρο Μπάιντεν έγινε μετά την ολοκλήρωση της τριήμερης συνόδου του G7 και λίγο πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, όπου θα παραστεί στη σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Στη συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε στην Κορνουάλη, ο Αμερικανός ηγέτης επανέλαβε ότι «οι ΗΠΑ επέστρεψαν στο τραπέζι», αναφερόμενος στη συμμετοχή της Κυβέρνησής του σε διεθνείς πρωτοβουλίες για το κλίμα, για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, για την αντιμετώπιση της πρόκλησης που συνιστούν για αυτήν η Κίνα και η Ρωσία.

Check Also

Τουρκία: Σύλληψη 158 πρώην και εν ενεργεία στρατιωτικών για σχέσεις με τον Γκιουλέν

Τούρκοι εισαγγελείς διέταξαν τη σύλληψη 158 υπόπτων, περιλαμβανομένων 33 εν ενεργεία στρατιωτικών, σε μια επιχείρηση …

Ρωσία: Αμερικανίδα δημοσιογράφος «κατηγορείται» ότι πήγε να… αποσυντονίσει τον Πούτιν (Video)

Μια αλλόκοτη επίθεση σε μια Αμερικανίδα δημοσιογράφο εξαπέλυσαν παρουσιαστές κρατικού καναλιού της Ρωσίας, κατηγορώντας την …