Τζιχαντιστές σχεδίαζαν επιθέσεις στις δυνάμεις των ΗΠΑ στο Κουβέιτ

Οι ύποπτοι σχεδίαζαν επίσης επίθεση αυτοκτονίας σε μία χουσαϊνίγια, μια αίθουσα συγκέντρωσης σιιτών, σύμφωνα με την al-Rai, η οποία έχει στενές διασυνδέσεις με τις υπηρεσίες ασφαλείας.
Στις Φιλιππίνες οι δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν έναν πολίτη του Κουβέιτ και έναν Σύρο ως υπόπτους για διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος στις 25 Μαρτίου, τρεις μήνες μετά την άφιξή τους στη Μανίλα.
Η al-Rai ανέφερε πως οι δυνάμεις ασφαλείας του Κουβέιτ συνέλαβαν επίσης έναν καθηγητή χημείας από τη Συρία ο οποίος θεωρείται ύποπτος για εμπλοκή στις συνωμοσίες.
Εκπρόσωπος της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Κουβέιτ παρέπεμψε τους δημοσιογράφους στις αρχές του Κουβέιτ. Αξιωματούχοι ασφαλείας του Κουβέιτ δεν έχουν απαντήσει προς το παρόν σε αίτημα για σχόλια.
Το Κουβέιτ, που φιλοξενεί πολλές στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ, υπέστη τη φονικότερη επίθεση από μαχητές για δεκαετίες όταν ένας Σαουδάραβας βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε μέσα σε ένα κατάμεστο σιιτικό τέμενος τον Ιούνιο του 2015, σκοτώνοντας 27 ανθρώπους. Την ευθύνη ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Check Also

Σήμερα στις 15:00 ώρα Μόσχας η φιέστα Πούτιν για την προσάρτηση…

Tο επόμενο και αποφασιστικό βήμα, αν όχι το σημαντικότερο, κατά το τελευταίο, εμπόλεμο επτάμηνο πραγματοποιεί …

Συναγερμός σε επτά ευρωπαϊκές χώρες λόγω έξαρσης της ηπατίτιδας Α

Συναγερμός έχει σημάνει στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC) έπειτα από έξαρση μολύνσεων …