“Τζέντλεμαν ήσουν πάντα και ως τζέντλεμαν αποχωρείς Ιωάννη Κασουλίδη”

“Τζέντλεμαν ήσουν πάντα και ως τζέντλεμαν αποχωρείς Ιωάννη Κασουλίδη”, έγραψε στο προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο διευθυντής του γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Μιχάλης Σοφοκλέους, αποχαιρετώντας τον Υπουργό Εξωτερικών, Ιωάννη Κασουλίδη, ο οποίος σήμερα ενημέρωσε τον ΠτΔ ότι αποχωρεί από το Υπουργείο Εξωτερικών και από τη πολιτική ζωή του τόπου:

“Μου είναι αδύνατον να κρύψω τη συγκίνηση μου σήμερα που ένας μεγάλος πολιτικός κύκλος τελειώνει. Δεν είναι μόνο ένα μεγάλο κόσμημα για την Κυπριακή πολιτική ζωή ο Ιωάννης Κασουλίδης. Είναι ταυτόχρονα ένας πολιτικός που προσέδιδε με την παρουσία του κύρος και αξία στη χώρα μας πολύ μεγαλύτερη από το μέγεθός της. Αναγνωρισμένος από τη διεθνή διπλωματία ως ισάξιος Υπουργών Εξωτερικών μεγάλων χωρών, θεμελίωσε διεθνείς συνεργασίες για την Κύπρο, έπαιζε ρόλο σε Ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Η αποχώρησή του είναι μεγάλη απώλεια για την πατρίδα μας.

Ο κ. Κασουλίδης κάνει αυτό που πολλοί λεν, αλλά κανείς δεν πράττει. Επιλέγει από μόνος του το χρόνο της ολοκλήρωσης της ενεργού πολιτικής του σταδιοδρομίας και δίνει χώρο στους νέους. Παραδίδει και σήμερα μαθήματα πολιτικού ήθους όπως έκανε μια ζωή. Και όσο και αν δεν του αναγνωρίζεται στο βαθμό που έπρεπε, είναι μεγάλη η συνεισφορά του τόσο στην αναβάθμιση του πολιτικού πολιτισμού της χώρας, όσο και στον εκσυγχρονισμό του πολιτικού διαλόγου και της ουσίας της πολιτικής. Στον Ευρωπαϊκό χαρακτήρα της Κύπρου. Αλλά και στην πορεία της παράταξης που υπηρετεί.

Αποχωρείς ως τζένλεμαν γιατρέ, όπως τζέντλεμαν είσαι πάντα.Η Κύπρος σου χρωστά τεράστια ευγνωμοσύνη. Ξεκουράσου, γράψε αυτά που θέλεις, ταξίδεψε χωρίς το άγχος της προάσπισης των συμφερόντων της χώρας.

Δεν θα σταθώ στα προσωπικά μας. Αλλά να ξέρεις (όπως σου είπα και κατ’ ιδίαν) ότι δεν γλυτώνεις από εμάς τόσο εύκολα.”

Κι εμείς με τη σειρά μας ευχόμαστε στον Ιωάννη Κασουλίδη τα καλύτερα.