Τεχνητά νησιά εμπευσμένα από την τουρκική ημισέληνο, θα κατασκευάσει ο Ερντογάν

Τεχνητά νησιά σε σχήμα ημισελήνου ,εμπνευσμένα από την τουρκική σημαία , θέλει να κατασκευάσει στην Τουρκία ένας από τους παγκοσμίως γνωστούς αρχιτέκτονες-μηχανικούς της χώρας, Μ. Hepgülerο. Θα είναι παρόμοια με τα Νησιά Φοίνικα που βρίσκονται στις ακτές της πρωτεύουσας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Ντουμπάι.

Η ιδέα φαίνεται πως έχει ενθουσιάσει τον Τούρκο Πρωθυπουργός Ταγιπ Ερντογάν, ο οποίος έχει ανταποκριθεί θετικά στην πρόταση παρά το κόστος των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Hürriyet την ανακοίνωση σχετικά με το τεχνητό νησί αναμένεται να κάνει ο Τούρκος Πρωθυπουργός το 2013. Με τίτλο «Τρελό σχέδιο νησιού» η Hürriyet , διαβεβαιώνει ότι η Τουρκία ήδη δρομολόγησε την υλοποίηση του σχεδίου τεχνητών νησιών.

Το νησί μπορεί να κατασκευαστεί σε 45 μήνες , δήλωσε ο κ. Hepgüler, προσθέτοντας ότι θα υπάρξουν περισσότερες από 1.000 κατοικίες, ξενοδοχεία, κέντρα αναψυχής και ένα ελικοδρόμιο

Τα μεγαλεπήβολα σχέδια είναι η αδυναμία του Ερντογάν . Τα τεχνητά νησιά , η ανάπλαση της πλατείας Ταξίμ ή το  όνειρο μιας διώρυγας που θα κόβει τη γη και θα ενώνει τον Μαρμαρά με την Μαύρη Θάλασσα ,η κατασκευή τεμένους λαμπρότερου από εκείνο του Σουλεϊμάν ,που οι μιναρέδες του θα ξεπερνούν αυτούς της Μεδίνας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται ήδη το έργο για την κατασκευή μιας τρίτης γέφυρας στον Βόσπορο, κόστους 2,5 δισ. δολαρίων και η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας Ταξίμ, δύο σήραγγες στο σημείο όπου ο Βόσπορος εκβάλλει στη θάλασσα του Μαρμαρά, νέοι αυτοκινητόδρομοι και αεροδρόμια και 10.000 χλμ ράγες για αμαξοστοιχίες υψηλής ταχύτητας.