Τετραπληγική πέθανε μια ώρα αφότου της κόπηκε το ρεύμα

Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία των Χανίων από το θάνατο 56χρονης τετραπληγικής που βρισκόταν σε μηχανική υποστήριξη μία ώρα αφότου η ΔΕΗ της έκοψε το ρεύμα, λόγω χρέους 240 ευρώ.

Η άτυχη γυναίκα τα τελευταία 15 χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρότατα προβλήματα υγείας και όπως κατήγγειλαν τα παιδιά της, άφησε την τελευταία της πνοή το μεσημέρι, μία ώρα μετά αφού η ΔΕΗ λόγω χρέους της έκοψε το ρεύμα, αν και χρειαζόταν μηχανική υποστήριξη από τρία μηχανήματα καθ’ όλο το 24ωρο.

Οι συγγενείς της 56χρονης Ε.Π. κατέθεσαν χθες το απόγευμα μήνυση κατά παντός υπευθύνου, ενώ την ακριβή αιτία του θανάτου της αναμένεται να προσδιορίσει η νεκροψία-νεκροτομή.

Η άτυχη γυναίκα είχε συγκινήσει την τοπική κοινωνία τον περασμένο Μάρτιο, όταν η ίδια με επιστολή είχε κάνει γνωστό ότι ο ΟΓΑ της είχε κόψει την σύνταξη, με αποτέλεσμα να μην μπορεί πλέον να πληρώσει ούτε τη θεραπεία της.

Απάντηση ΔΕΗ

Όπως πάντως ανακοίνωσε η επιχείρηση, η 56χρονη γυναίκα δεν ήταν δηλωμένη στο Μητρώο Ευάλωτων Πελατών, και ιδιαίτερα στην κατηγορία των ατόμων που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης, για τους οποίους η επιχείρηση δεν προβαίνει σε διακοπή ηλεκτροδότησης της οικίας λόγω χρεών.

«Ως εκ τούτου, η Επιχείρηση δεν ήταν και δεν θα μπορούσε να είναι σε θέση να γνωρίζει ότι ο συγκεκριμένος καταναλώτης ήταν μηχανικά υποστηριζόμενος, ώστε να λάβει τα απαραίτητα μέτρα», σημειώνει η ΔΕΗ.

Στην ανακοίνωση της ΔΕΗ υπενθυμίζεται ότι για την ένταξη στο Μητρώο των Ευάλωτων Πελατών απαιτείται μια απλή αίτηση η οποία μπορεί να υποβληθεί και τηλεφωνικά στη γραμμή εξυπηρέτησης πελατών της ΔΕΗ, 11770.