Τεράστιο το χτύπημα στην τουριστική βιομηχανία της Τουρκίας

Το χτύπημα στην τουριστική βιομηχανία της Τουρκίας είναι τεράστιο και αναμένεται να παίξει καθορίσει την πορεία της προβληματικής τουρκικής οικονομίας. Τα στοιχεία για τις αφίξεις που δόθηκαν στη δημοσιότητα δείχνουν κατάρρευση των αφίξεων.

Περίπου 24.000 ξένοι τουρίστες έφτασαν στην Τουρκία τον Απρίλιο, σε σύγκριση με 3,3 εκατομμύρια τον ίδιο μήνα πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού σήμερα. Ισχυριζόμενη ότι έχει περιορίσει το ξέσπασμα του ιού, η Τουρκία θέλει να χαλαρώσει το lockdown από τον Ιούνιο.

Σε ετήσια βάση το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου- Απριλίου η τουριστική βιομηχανία της Τουρκίας σημείωση πτώση της τάξης του 51% ποσοστό που τον μήνα Απρίλιο εκτοξεύεται στο 99,3% με μόλις 24.000 ταξιδιώτες.

Οι περισσότεροι από τους ταξιδιώτες ήλθαν από την Βουλγαρία, την Γεωργία και την Γερμανία (πριν από τον Απρίλιο). Την περυσινή χρονιά 45 εκατ. τουρίστες επισκέφτηκαν την Τουρκία.

Την ίδια ώρα, εκτοξεύτηκε ο κρατικός δανεισμός κατά 30%, στα 210 δισ ευρώ, τέλος Απριλίου σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.