Τεράστιο πλήγμα στην αξιοπιστία του Κοινοβουλίου

Τα χθεσινά γεγονότα που διαδραματίστηκαν στη συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής είναι απαράδεκτα. Συγκεκριμένα η Βουλή συνεδρίασε για να εγκρίνει βασικά νομοσχέδια, τα οποία είναι απαραίτητα για την εκταμίευση της δεύτερης δόσης του δανείου ύψους 1,5 δις ευρώ από την Τρόικα.

Το ποσό προορίζεται για ανακεφαλαιοποίηση του Συνεργατισμού. Κατά τη διάρκεια της ψήφισης των 14 νομοσχεδίων, το κλίμα στην Βουλή πάγωσε όταν δυο από αυτά τα νομοσχέδια καταψηφίστηκαν με 22 ψήφους εναντίον και 21 υπέρ. Αυτό άμεσα σήμαινε, ότι η εκταμίευση της δεύτερης δόσης βρισκόταν στον αέρα και θα συνεπαγόταν με κούρεμα των καταθετών του Συνεργατισμού.

Ως Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού κατακρίνουμε τις στάσεις των λαϊκίστικων προσεγγίσεων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, μιας και το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για τη σημερινή κατάσταση, το έχει η προηγούμενη Κυβέρνηση, με την κακοδιαχείριση της οικονομίας. Είναι χυδαίο και ξεδιάντροπο να γίνονται ψεύτικες βιτρινίστικες στάσεις διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή, από τη στιγμή που για το χρηματοπιστωτικό μας σύστημα, και ιδιαίτερα για τον Συνεργατισμό, καθίσταται επιτακτική ανάγκη να εκταμιευτεί η δεύτερη δόση του δανείου.

Σωτήρια αποδείχθηκε η παρέμβαση του Πρόεδρου του ΔΗΣΥ κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, που βλέποντας τον άμεσο κίνδυνο που διέτρεχε η πατρίδα μας με την καταψήφιση των δυο νομοσχεδίων, υπέδειξε ότι θα έπρεπε να βρεθεί μια κοινή φόρμουλα, ώστε να γεφυρωθεί το χάσμα, ανάμεσα στους διαφωνούντες, προκειμένου να διασφαλιστεί το μέλλον του τόπου.

Συνεπώς, μετά από μισή ώρα εφιαλτικών συζητήσεων της κυβέρνησης με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων, η βουλή συνήλθε ξανά και με 41 ψήφους υπέρ και τρεις εναντίον, υπερψηφίστηκαν και οι δύο προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ, στις οποίες αποτυπώνονται τα δύο μνημονιακά νομοσχέδια, που απέρριψε νωρίτερα η πλειοψηφία της Ολομέλειας.

Τελικά, είχαν αντιληφθεί οι επίδοξοι «αντάρτες» της αντιπολίτευσης τον κίνδυνο που διέτρεχαν οι καταθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων συμπολιτών μας; Είχαν κατανοήσει ότι τόσο ο Συνεργατισμός όσο και η Ελληνική Τράπεζα, κινδύνευαν να ενταχθούν σεκαθεστώς εξυγίανσης; Μήπως θεωρούσαν πως μια τέτοια εξέλιξη δεν θα είχε αλυσιδωτές επιπτώσεις στο σύνολο της οικονομίας, εκτροχιάζοντας το πρόγραμμα στήριξης;

Η ΝΕΔΗΣΥ δηλώνει κατηγορηματικά ότι αυτή η διπλοπρόσωπη συμπεριφορά που επέδειξαν για άλλη μια φορά το ΑΚΕΛ και τα φερέφωνά του, αποτελεί κατάλοιπο του μέχρι πρότινος κυριάρχου λαϊκισμού. Αυτές οι προπαγανδιστικές μεθοδεύσεις ψηφοθηρίας ποντάρουν στην πεποίθηση πως ο λαός έχει κοντή μνήμη. Το μήνυμα που πρέπει να πάρουν όσοι πολιτεύονται με αυτό τον τρόπο είναι ότι το συμφέρον του οποιουδήποτε κόμματος δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι πάνω από τα καλώς νοούμενα συμφέροντα του λαού. Για ακόμη μια φορά, η μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη ανέλαβε τις ευθύνες της, κράτησε στάση υπευθυνότητας και με ορθολογισμό προστάτευσε την πατρίδα μας από την χρεωκοπία.