Τελικά «παίζει» η ΔΗ.ΠΑ να είναι η έκπληξη των εκλογών!

Τελικά «παίζει» η ΔΗ.ΠΑ να είναι η έκπληξη των εκλογών!

Επιβεβαιωμένες πληροφορίες μας, μέσα από 3 κυλιόμενες δημοσκοπήσεις των μεγάλων κομμάτων και του Προεδρικού, φαίνεται ότι η Δημοκρατική Παράταξη θα καταφέρει να είναι η έκπληξη των εκλογών, με ποσοστό που μπορεί υπό προϋποθέσεις να ξεπεράσει το 7,2%. Σενάριο που παίχτηκε και στις Ευρωεκλογές του 2019.

Φαίνεται ότι η στρατηγική που ακλούθησε όλο αυτό το διάστημα, η επικοινωνιακή της πολιτική αλλά και οι σωστές παρεμβάσεις της, καταθέτοντας προτάσεις υλοποιήσιμες, δείχνει αυτό που ψάχνει ο μέσος Κύπριος αυτή τη στιγμή – για να επανέλθει μια πραγματική ισορροπία στο πολιτικό σκηνικό και ευρύτερα στον τόπο μας.

Έξω από άγονες αντιπαραθέσεις, προβάλλοντας την επαναφορά του αυθεντικού κέντρου, τονίζοντας συχνά τις πολιτικές που στοχεύουν στην προστασία της μεσαίας τάξης, των μικρομεσαίων και στο ανθρωποκεντρικό μικτό οικονομικό σύστημα.

Η συμπόρευση του Δεκεμβρίου 2020 με τη Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων και το κτίσιμο της Δημοκρατικής Παράταξης – Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων, με τη συμμετοχή και άλλων στελεχών και προσωπικοτήτων από τον ευρύτερο κεντρώο χώρο, με την ήδη υφιστάμενη εμπειρία παλαιοτέρων στελεχών, κτίζοντας ομολογουμένως ένα ζηλευτό ψηφοδέλτιο παγκύπρια με αξιόλογους ανθρώπους, φαίνεται να αποδίδει και θα φανεί στην κάλπη την ερχόμενη Κυριακή στις 30 Μαΐου.

Δεν είναι τυχαίο το τελικό προεκλογικό μήνυμα του Προέδρου της ΔΗΠΑ Μάριου Καρογιάν (ο οποίος δουλεύει ασταμάτητα) με τίτλο «λέμε όχι στον λαϊκισμό».

Τονίζοντας μεταξύ άλλων:

«Τώρα είναι η στιγμή που οι πολίτες πρέπει να αποφασίσουν εάν θέλουν μια Βουλή που θα μπορέσει να παράξει τις συνθέσεις, τις συναινέσεις και το τεράστιο έργο που απαιτούν οι δύσκολες περιστάσεις και οι ανάγκες της νέας εποχής ή εάν προτιμούν μια Βουλή των στείρων κομματικών αντιπαραθέσεων, των άγονων πολιτικών ανταγωνισμών, των ατερμάτιστων προσωπικών φιλοδοξιών.

Από τις επιλογές των πολιτών θα εξαρτηθεί εάν θα κάνουμε ένα αποφασιστικό και ποιοτικό βήμα προς το μέλλον ή εάν θα επιστρέψουμε στα αδιέξοδα του παρελθόντος.

Σε αυτό το ερώτημα καλείται να απαντήσει ο λαός μας.

Αυτό θα είναι το διακύβευμα των επιλογών του.

Οφείλουμε να καταστήσουμε τις βουλευτικές εκλογές της 30ης Μαΐου ορόσημο μιας νέας εποχής, ενός νέου ξεκινήματος, μιας νέας προοπτικής.

Να αναγεννήσουμε το αυθεντικό Κέντρο.

Να ξαναδώσουμε ελπίδα και εθνική αυτοπεποίθηση στον λαό μας.

Αυτός είναι ο ρόλος που διεκδικεί η ΔΗΠΑ με την ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ».

Θα δείξει η τενέκκα την Κυριακή!

 

Πολιτικό ρεπορτάζ, Μαριλένα Χρίστου