Τελικά η λίμπιντο κρύβεται στο τρόμο;

Μέχρι τώρα είχαμε ακούσει για  αφροδισιακές τροφές, όστρακα, κόκκινο κρασί και  μουσική  ότι θεωρούνται φυσικά σεξουαλικά διεγερτικά.

Νέα όμως  έρευνα, αποκαλύπτει πράγματα που δεν γνωρίζατε. Έρευνα από το Πανεπιστήμιο του San Diego με επικεφαλής τον Irwin Goldstein, αναφέρει ότι υπάρχουν και άλλα 3 πράγματα που ενεργοποιούν τα ερωτικά νεύρα του εγκεφάλου και αυξάνουν τη λίμπιντο, τα οποία  ούτε καν είχατε σκεφτεί.

1. Η αδρεναλίνη και ο τρόμος αυξάνουν τους καρδιακούς παλμούς και δημιουργούν ερωτική έλξη ανάμεσα στα δύο φύλα, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Archives of Sexual Behavior. Έτσι αν είχατε στο μυαλό σας να περάσετε τη βραδιά παρέα με το σύντροφό σας βλέποντας κάποια ρομαντική ταινία, προτιμήστε θρίλερ καλύτερα.

2. Η μυρωδιά και ο ιδρώτας του αντρικού σώματος αυξάνει την έκκριση της κορτιζόλης στις γυναίκες που ευθύνεται για την αύξηση της ερωτικής διάθεσης, όπως υποστηρίζει έρευνα στο Journal of Neuroscience.

3.Το κόκκινο χρώμα των ρούχων, αποπνέει σεξουαλικότητα, κύρος και δύναμη και διεγείρει την έκκριση σεξουαλικών ορμονών σύμφωνα με τους ερευνητές από το University of Rochester.