Τελετή υποδοχής της πρώτης πτήσης της Germania στο Αεροδρόμιο Πάφου

Η αεροπορική εταιρεία Germania ξεκίνησε τις πτήσεις από και προς στην Κύπρο, συνδέοντας το νησί με πέντε κύριες πόλεις της Γερμανίας.

Συνολικά , η Germania θα εκτελεί πέντε πτήσεις από το Αεροδρόμιο Πάφου, συνδέοντας το με το Βερολίνο, το Αμβούργο , το Ντίσελντορφ και το Έρφουρτ. Πιο συγκεκριμένα , η αερογραμμή θα εκτελεί δρομολόγια κάθε εβδομάδα , Βερολίνο – Πάφος μία πτήση εβδομαδιαίως κάθε Τετάρτη από χθες ( 25 Μαρτίου) , μία πτήση Αμβούργο – Πάφος εβδομαδιαίως κάθε Τετάρτη και πάλι από χθες, δύο πτήσεις εβδομαδιαίως Ντίσελντορφ – Πάφος από τις 29 Μαρτίου και μια πτήση Έρφουρτ- Πάφος από την 1η Απριλίου .

Από το αεροδρόμιο Λάρνακας, η Germania θα συνδέει την πόλη του Ζήνωνα με το Μόναχο μια φορά της εβδομάδα και συγκεκριμένα κάθε Τρίτη από τις 31 Μαρτίου.

Με την ευκαιρία της άφιξης της πρώτης πτήσης της Germania στην Πάφο από το Αμβούργο, η Hermes Airports , ο ΚΟΤ και η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης Πάφου διοργάνωσαν από κοινού εκδήλωση υποδοχής στο Αεροδρόμιο Πάφου, η οποία περιελάμβανε το σχηματισμό υδάτινης αψίδας, μέσα από την οποία διήλθε το αεροσκάφος της αερογραμμής. Επίσης διάφοροι καλλιτέχνες παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια στο χώρο αφίξεων του αεροδρομίου της Πάφου.

Όπως αναφέρθηκε στην εκδήλωση, η έλευση της Germania στα διεθνή αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου αποτελεί το επιστέγασμα συντονισμένων και συλλογικών προσπαθειών που καταβλήθηκαν τους τελευταίους μήνες, από τους φορείς της τουριστικής βιομηχανίας της Κύπρου.

Σε δηλώσεις του, ο ανώτερος Εκτελεστικός Διευθυντής της Hermes Airports, Wes Porter, καλωσόρισε την Germania στην Κύπρο, σημειώνοντας ότι “είμαστε ευτυχείς με αυτή την απόφαση που έλαβε η αερογραμμή”. Προσβλέπουμε, ανέφερε “σε μια αμοιβαία επωφελή συνεργασία, η οποία θα καταστήσει επιτυχημένη τη δραστηριότητα της, στην Κύπρο. Η σύνδεση με το Βερολίνο, το Αμβούργο, το Ντίσελντορφ και το Έρφουρτ, στηρίζει τις συλλογικές μας προσπάθειες για ενίσχυση των τουριστικών αφίξεων από τη Γερμανία και την Κεντρική Ευρώπη”. Είμαστε βέβαιοι, κατέληξε, ότι “ το επιβατικό κοινό, θα εκτιμήσει και θα αξιοποιήσει τις μοναδικές προσφορές της Germania”.

Σε δηλώσεις του, ο Ανώτερος Εκτελεστικός Διευθυντής της Germania Κarsten Balke ανέφερε ότι με “ τις εξαιρετικές θερμοκρασίες που επικρατούν ολόχρονα στο νησί, τις πολλαπλές επιλογές και τις υψηλού επιπέδου ξενοδοχειακές μονάδες αλλά επίσης με την εξαιρετική τουριστική υποδομή που διαθέτει η Κύπρος, το νησί, αποτελεί τον ιδανικό τουριστικό προορισμό”. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι, σημείωσε ,επειδή “ είμαστε σε θέση να προσφέρουμε, χωρίς διακοπή, σύνδεση με αυτό τον ελκυστικό προορισμό, από το Βερολίνο, το Ντίσελντορφ, το Έρφουρτ Βαϊμάρης το Αμβούργο και το Μόνακο”.

Εκ μέρους του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, ο Πρόεδρος του ΚΟΤ , Άγγελος Λοϊζου, επισήμανε ότι “η γερμανική αγορά αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές αγορές της τουριστικής βιομηχανίας της Κύπρου”. Πιστεύουμε, συνέχισε, “ότι υπάρχουν τεράστιες προοπτικές προσέλκυσης περισσοτέρων τουριστών με ποικίλα ενδιαφέροντα, από τη Γερμανία. Αυτός ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από τη στενή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων μερών, συμπεριλαμβανομένης φυσικά και της αεροπορικής εταιρείας Germania”.

O κ. Λοϊζου ανέφερε επίσης “ότι ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού θα συνεχίσει να στηρίζει την αερογραμμή, στην προσπάθεια της να μεταφέρει μεγαλύτερο αριθμό τουριστών στην Κύπρο”.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε πως αν πετύχει η Germania και αποδειχθεί επικερδές το δρομολόγιο αυτό, σίγουρα θα ακολουθήσουν και άλλες αγορές.

Εξάλλου σε δηλώσεις του ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης Πάφου, Νάσος Χατζηγεωργίου, είπε ότι “εκτός από τα οικονομικά οφέλη που θα προκύψουν για τη Πάφο και τη Κύπρο γενικότερα, η δραστηριοποίηση της Germania δημιουργεί μια νέα προοπτική για τη γερμανική αγορά και στο άμεσο μέλλον αναμένεται να συμβάλει επίσης στη μείωση της ανεργίας, να αμβλύνει την εποχικότητα αλλά και να αναβαθμίσει τη θέση της Πάφου διεθνώς”.

Παράλληλα, κατέληξε, “αναμένεται ότι θα αυξηθούν οι αφίξεις, τόσο των οργανωμένων, όσο και των μεμονωμένων επισκεπτών στην Πάφο και την Κύπρο γενικότερα, όπως επίσης και των επισκεπτών εξειδικευμένων μορφών τουρισμού”.

O Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ανέφερε ότι “για μας η σημερινή ημέρα είναι πολύ σημαντική αφού για πρώτη φορά επιτυγχάνεται η σύνδεση του αεροδρομίου της Πάφου με τέσσερις πόλεις της Γερμανίας και έτσι με αυτό και επίσημα πλέον και συστηματικά η αγορά της Γερμανίας για την Πάφο”.

O κ. Φαίδωνος ανέφερε ότι αναμένονται απ’ αυτές τις τέσσερις πόλεις 200 συνολικά πτήσεις για το 2015 και αυτό – όπως είπε- αποτελεί σημαντική βοήθεια στην τουριστική βιομηχανία του τόπου. Ο Δήμαρχος Πάφου δεσμεύτηκε επίσης πως οι προσπάθειες θα συνεχιστούν για να γίνει ακόμη μεγαλύτερη η συνεργασία και η σχέση της Πάφου με τη γερμανική αγορά επιτυγχάνοντας ακόμη περισσότερες συνδέσεις και με άλλες πόλεις της Γερμανίας και πυκνώνοντας τα δρομολόγια προς το αεροδρόμιο της Πάφου. Είπε επίσης πως η συμβολή του ΚΟΤ, των τοπικών Αρχών στην Πάφο όλων των λειτουργών του ΚΟΤ, της ΕΤΑΠ και του ΕΒΕ καταγράφονται στα πολύ θετικά.

Ο πρόεδρος του τοπικού ΠΑΣΥΞΕ Θέμης Φιλιππίδης, μιλώντας στην εκδήλωση, ανέφερε πως η σημερινή έναρξη πτήσεων από τη Γερμανία είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη για την Επαρχία της Πάφου. Είναι γνωστό, είπε ο κ. Φιλιππίδης, ότι “στοχεύουμε εδώ και αρκετό καιρό στη γερμανική αγορά η οποία αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές αγορές της Ευρώπης”.

Πρόσθεσε πως η Πάφος συγκεντρώνει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα για να δεχθεί τους Γερμανούς τουρίστες και να ανταποκριθεί πλήρως στις προσδοκίες τους.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου Ανδρέας Δημητριάδης χαιρέτισε την έναρξη πτήσεων στο αεροδρόμιο Πάφου της Germania, προσθέτοντας πως αυτή η πρώτη πτήση αποτελεί το προϊόν και το αποτέλεσμα προσπαθειών των φορέων της Πάφου καθώς και του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού. Είμαστε σίγουροι, συνέχισε, ότι η προσπάθεια αυτή θα συμβάλει στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Πάφου και θα συμβάλει ιδιαίτερα στην εξάλειψη της εποχικότητας που παρατηρείται κατά τους χειμερινούς μήνες. Εκτίμησε επίσης πως στο σύντομο μέλλον θα είναι έτοιμος να ανακοινώσει αεροπορικές πτήσεις νέων αεροπορικών εταιρειών.

Τέλος, ο Άντης Φράγκος Διευθυντής του Αεροδρομίου Πάφου για την Hermes ανέφερε πως η Hermes καλωσορίζει την πρώτη πτήση της Germania στο αεροδρόμιο Πάφου και ευχήθηκε να έχει ένα επιτυχές πρόγραμμα. Είπε ακόμη πως η εταιρεία θα συνεχίζει να αναβαθμίζει την συνδεσιμότητα της Κύπρου με τις υπόλοιπες χώρες και να συμβάλει στην αύξηση της τουριστικής κίνησης προς την Κύπρο.