Τελειώνουν τα αποθέματα της ασφάλτου στην Ευρώπη…

Οι Βρετανοί διαπίστωσαν άλλη μια επίπτωση των ευρωπαϊκών κυρώσεων στη Ρωσία, λόγω του πολέμου της Ουκρανίας: τα φαινόμενα έλλειψης πίσσας για την κατασκευή των δρόμων.

Η Ρωσία κλείνει στη στρόφιγγα της ενέργειας στην Ευρώπη μετά τις εναντίον της κυρώσεις από την Ε.Ε. για τον πόλεμο της Ουκρανίας, όμως οι Βρετανοί κατασκευαστές των αυτοκινητοδρόμων διαπιστώνουν κι άλλη μια παράπλευρη απώλεια του διεθνούς πολιτικού σκηνικού: την έλλειψη πίσσας, που σε μεγάλες ποσότητες προμηθεύονταν από τη Ρωσία.

Η τιμή της πίσσας είχε ήδη αυξηθεί δραματικά τους τελευταίους μήνες, προκαλώντας «πονοκέφαλο» στις δημοτικές αρχές της Βρετανίας, αλλά πλέον ξεκίνησαν και τα πρώτα φαινόμενα ελλείψεων. Έτσι, πλέον οι κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου δεν θα έχουν να κατηγορούν τη δημοτική αρχή για τις λακούβες και τις τρύπες στους δρόμους, αλλά τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, περίπου το 60% της ασφάλτου που χρειαζόταν η Βρετανία προερχόταν από τη Ρωσία. Κατά συνέπεια, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στο τέλος του περασμένου Φεβρουαρίου, οι βρετανικές αρχές κατασκευής των δρόμων έπρεπε να ξεχάσουν την προμήθεια φτηνών πρώτων υλών.

Σταδιακά άρχισαν να μειώνουν την ποσότητα πίσσας που χρησιμοποιούσαν για την κατασκευή των δρόμων, καθώς δεν είχαν εναλλακτική επιλογή για την προμήθεια του υλικού αυτού από άλλες, πετρελαιοπαραγωγικές χώρες. Σύμφωνα με τον βρετανικό κυβερνητικό οργανισμό LGA, το κόστος συντήρησης των δρόμων αυξήθηκε τους τελευταίους μήνες κατά τουλάχιστον 22 τοις εκατό, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις σχεδόν διπλασιάστηκε.

Ο οργανισμός εκτιμά ότι, με τα σημερινά δεδομένα και κόστη, η συντήρηση ή και επιδιόρθωση όλων των δρόμων της χώρας θα χρειαστεί περίπου 12 δισεκατομμύρια λίρες, και θα διαρκέσει μέχρι και 10 χρόνια. Ως αποτέλεσμα όλων αυτών, οι δημοτικές αρχές ζητούν τώρα την οικονομική στήριξη της κεντρικής κυβέρνησης της Βρετανίας για να λύσουν τα προβλήματα αυτά.

Check Also

Γονείς που απαιτούσαν «ανεμβολίαστο αίμα» για να κάνει επέμβαση το βρέφος… Έχασα την κηδεμονία

Δικαστήριο στη Νέα Ζηλανδία αφαίρεσε σήμερα προσωρινά την κηδεμονία ενός βρέφους μόλις έξι μηνών, οι …

Λαβρόφ: Συζητάμε σοβαρές προτάσεις για το τέλος της σύγκρουσης

Εάν υπάρχει μια σοβαρή πρόταση για το πώς θα σταματήσει η σύγκρουση στην Ουκρανία, η …