Τα χριστουγεννιάτικα μηνύματα των πολιτικών κομμάτων

ΔΗΣΥ

Πέραν του πόνου και της αδικίας, που για 38 ολόκληρα χρόνια ταλανίζουν τη μαρτυρική μας Κύπρο από το αποτέλεσμα της τουρκικής εισβολής και κατοχής, στα φετινά Χριστούγεννα, δυστυχώς, έχει προστεθεί και το δυσβάσταχτο οικονομικό φορτίο, που καλείται σήμερα ο κυπριακός λαός να επωμισθεί, γιατί οι κυβερνώντες δεν μπορούσαν ή και δεν ήθελαν να αντιληφθούν ότι η οικονομική κρίση που έπαιρνε παγκόσμιες διαστάσεις, απαιτούσε έγκαιρα διορθωτικά μέτρα, παρά τις επισημάνσεις και τις προειδοποιήσεις της αντιπολίτευσης, που ήταν έτοιμη να αναλάβει και το οποιοδήποτε πολιτικό κόστος και να συμπαραταχθεί με την κυβέρνηση.

Δυστυχώς, τα μέτρα που έχουν επιβληθεί δεν θα μπορούν να αποδώσουν στην περίπτωση που το κράτος δεν τύχει μιας νοικοκυρεμένης και ορθολογιστικής διαχείρισης, με αποτέλεσμα η οικονομική εξαθλίωση να βαθαίνει ακόμη περισσότερο. Ως συγκυρία ανακοπής και διόρθωσης της ολοένα διολισθαίνουσας τραγικής κατάστασης μπορούν να χαρακτηριστούν οι προσεχείς προεδρικές εκλογές. Για τον λόγο αυτό επιβάλλεται μια πραγματική αλλαγή στη διακυβέρνηση του τόπου, μια αλλαγή που μόνο η υποψηφιότητα του προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκου Αναστασιάδη, με μια κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας, στην οποία όλοι οι πολίτες μπορούν να έχουν ενεργό συμμετοχή, μπορεί να υλοποιήσει.

ΑΚΕΛ

Τούτη την ώρα που ο λαός μας καλείται να πληρώσει τα εγκληματικά λάθη του τραπεζικού κεφαλαίου, που οδήγησαν την κυπριακή οικονομία ένα βήμα πριν την καταστροφή, πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και να θυμηθούμε ξανά τις αξίες της αλληλοβοήθειας και της αλληλοϋποστήριξης για όσους έχουν πραγματικά ανάγκη.

Η Κυβέρνηση Χριστόφια και το ΑΚΕΛ πάλεψαν έτσι που οι συνέπειες των λαθών του τραπεζικού κεφαλαίου και του ελλιπούς εποπτικού ελέγχου να είναι όσο το δυνατό λιγότερο οδυνηρές για το λαό μας. Πάλεψαν για να διατηρηθούν εργασιακοί θεσμοί, κεκτημένα και κοινωνικές κατακτήσεις στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό. Το ΑΚΕΛ και ολόκληρο το Λαϊκό Κίνημα θα επαγρυπνούμε για να προστατέψουμε τα μεσαία και χαμηλά λαϊκά εισοδηματικά στρώματα τις δύσκολες μέρες που έρχονται. Θα είμαστε σε ετοιμότητα να επαναδιεκδικήσουμε με νέους οργανωμένους αγώνες δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων μόλις δημιουργηθούν οι ελάχιστες προϋποθέσεις.

ΔΗΚΟ

Γιορτάζουμε τα φετινά Χριστούγεννα, βιώνοντας έντονα τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Πολλοί συμπατριώτες μας ζουν σε συνθήκες φτώχειας, ανέχειας και δυστυχίας.

Σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς , ειδικά αυτές τις γιορτινές μέρες, πρέπει να επιβεβαιώσουμε έμπρακτα ότι η αρχή της κοινωνικής αλληλεγγύης, η φιλαλληλία και η συμπόνια είναι ισχυρά όπλα μας σε κάθε σκληρή δοκιμασία.

ΕΥΡΩΚΟ

Γιορτάζουμε τα φετινά Χριστούγεννα με την πατρίδα και τον λαό μας να βρίσκονται μπροστά σε φλέγοντα προβλήματα, κρίσιμες επιλογές και πολλές προκλήσεις. Μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, το χαρμόσυνο μήνυμα των Χριστουγέννων απαλύνει τον πόνο του λαού μας και φέρνει στις ψυχές μας την ελπίδα και την αισιοδοξία για ένα καλύτερο αύριο.
Ας γιορτάσουμε λοιπόν τα φετινά Χριστούγεννα ενισχύοντας μέσα μας την πίστη και την ελπίδα πως όλοι μαζί ενωμένοι και ομόγνωμοι μπορούμε να βγάλουμε τον τόπο μας από τη δίνη της σημερινής πολυεπίπεδης οικονομικής, θεσμικής και πολιτικής κρίσης.
Όλοι μαζί μπορούμε να υπερασπιστούμε αποτελεσματικά τα συμφέροντα και τα δικαιώματα του λαού μας, ώστε σύντομα ο ήλιος της ελευθερίας, της ειρήνης και της δικαιοσύνης να φωτίσει ξανά τη σκλαβωμένη μας πατρίδα.

Οικολόγοι

Μέσα σε συνθήκες κρίσιμες για τον τόπο, με την ανεργία και το δημοσιονομικό έλλειμμα να αυξάνονται μέρα με τη μέρα, την αδιαφάνεια και τα σκάνδαλα να διαδέχονται το ένα το άλλο, καλούμαστε να δώσουμε τη μάχη για ελεύθερη πατρίδα, πράσινη οικονομία, βιώσιμη ανάπτυξη και δίκαιη κοινωνία.