Τα χαρακτηριστικά του Υδροχόου

Χαρακτηριστικά του Ζωδίου:

Ο Υδροχόος έχει ως κυβερνήτη τον πλανήτη των απρόσμενων αλλαγών, της επιστήμης και της αμφισβήτησης, τον Ουρανό. Διαθέτει ένα έντονα ερευνητικό και επιστημονικό ένστικτο. Δεν μένει προσκολλημένος στο κατεστημένο και πάντα αναζητά την εξέλιξη σε κάθε του βήμα. Εύστροφος, έχει έναν πρωτότυπο τρόπο σκέψης που τον κάνει να ξεχωρίζει. Επίσης, είναι βαθιά ανθρωπιστής. Όταν όμως χάνει τον έλεγχο, γίνεται προκλητικά εκκεντρικός, απορρίπτοντας τους πάντες και τα πάντα. Είναι επαναστάτης, πολλές φορές χωρίς αιτία, με ένα έντονο πνεύμα αμφισβήτησης. Αν και πρεσβεύει την αλλαγή και τη μεταρρύθμιση, αρκετά συχνά γίνεται άκαμπτος στις απόψεις του και δεν πείθεται εύκολα ότι έχει άδικο.

Τα επαγγέλματα που του ταιριάζουν: Το ζώδιο του Υδροχόου μπορεί να τα πάει καλά σε επαγγελματικό επίπεδο ως μηχανικός, τεχνικός, ηλεκτρονικός, προγραμματιστής, ηχολήπτης, εικονολήπτης, πιλότος, εφευρέτης, ψυχολόγος, αστρολόγος, καλλιτέχνης.

Ζώδια που έλκει περισσότερο: Όσον αφορά τις σχέσεις, το ζώδιο του Υδροχόου έχει πολύ καλές προοπτικές με Κριούς, Διδύμους και Ζυγούς.

Βασικά σημεία του σώματος: Τα σημεία του σώματος που είναι σημαντικά και θέλουν προσοχή για τον Υδροχόο είναι οι κνήμες, οι γάμπες και το κυκλοφορικό σύστημα.

Ο Υδροχόος συμβολίζει τη δέκατη περίοδο της ζωής του ανθρώπου, η οποία εκτείνεται από τα 70 μέχρι τα 77 του χρόνια.

Στην ηλικία αυτή ο άνθρωπος αρχίζει να αποσπάται από την καθημερινότητα, τα τρέχοντα προβλήματα και οι έγνοιες χάνουν πλέον τη σημασία τους στα μάτια του. Κρατά από τον κόσμο μόνο αυτό το ελάχιστο που τον ενδιαφέρει, τα υπόλοιπα τα πετά χωρίς δισταγμό. Με άλλα λόγια, υποχωρεί σημαντικά το ενδιαφέρον του για οτιδήποτε συνιστά την υλική πλευρά της ζωής. Απελευθερωμένος πλέον από το άγχος της καριέρας, γίνεται πιο ανέμελος και άνετος. Εκφέρει τη γνώμη του χωρίς περιστροφές και δεν κρύβει αυτό που σκέφτεται. Δεν αισθάνεται να δεσμεύεται από όρια ή περιορισμούς. Είναι ένα «σοφό παιδί». Μ ε την πείρα που έχει αποκτήσει, βλέπει ότι η ζωή είναι ένα παιχνίδι που αδικαιολόγητα τις περισσότερες φορές οι περισσότεροι άνθρωποι παίρνουν πολύ στα σοβαρά.

Ο Υδροχόος έχει κυβερνήτη τον πλανήτη των απρόσμενων αλλαγών, της επιστήμης και της αμφισβήτησης, τον Ουρανό. Ως εκ τούτου, διαθέτει ένα έντονα ερευνητικό ένστικτο και μια υγιή επιστημονική περιέργεια.

Προοδευτικός και αντισυμβατικός σε γενικές γραμμές, δεν μένει προσκολλημένος στο κατεστημένο και αναζητά την εξέλιξη σε κάθε του βήμα.

Παράλληλα έχει έναν εύστροφο και πρωτότυπο τρόπο σκέψης που τον κάνει να ξεχωρίζει και να εντυπωσιάζει.

Επιπλέον, είναι βαθιά ανθρωπιστής, έντονα συμπονετικός και πρόθυμος να προσφέρει ή να δώσει χείρα βοηθείας ανά πάσα στιγμή αν χρειαστεί. Ανοιχτός και προσηνής, αντιμετωπίζει εξαρχής με οικειότητα και φιλική διάθεση ακόμα και τους ανθρώπους που γνωρίζει ελάχιστα ή καθόλου, και παραξενεύεται όταν βλέπει τους άλλους να μη συμπεριφέρονται με τον ίδιο τρόπο. Η ανεξαρτησία είναι το άλφα και το ωμέγα της ύπαρξής του. Είναι γνωστό ότι δεν του αρέσει να παίρνει ή να εκτελεί διαταγές, ότι επιδιώκει να κάνει πράγματα με το δικό του τρόπο. Ωστόσο, όταν χάνει τον έλεγχο, μπορεί να γίνει προκλητικά εκκεντρικός και απόλυτος, φτάνοντας μάλιστα σε σημείο να απορρίπτει τους πάντες και τα πάντα. Είναι επαναστάτης, πολλές φορές χωρίς αιτία, με ένα έντονο πνεύμα αμφισβήτησης. Αν και πρεσβεύει την αλλαγή και τη μεταρρύθμιση, αρκετά συχνά παρουσιάζεται άκαμπτος στις απόψεις του και δεν πείθεται ότι έχει άδικο, δημιουργώντας αρνητικές εντυπώσεις που δύσκολα μπορούν να διορθωθούν.

Άντρας Υδροχόος

Πρόκειται για άντρα ανήσυχο, ο οποίος ποτέ δεν θα νιώσει βολεμένος στη ζωή του. Ακόμα κι όταν είναι δεσμευμένος, φροντίζει να διατηρεί την ανεξαρτησία του σε βαθμό που να μη δίνει λογαριασμό σε κανέναν -είτε αυτός είναι η γυναίκα του είτε οι γονείς του. Σε γενικές γραμμές, πάντως, είναι τρυφερός και αφοσιωμένος, χωρίς να περιορίζει καθόλου την ελευθερία των άλλων.

Γυναίκα Υδροχόος

Η γυναίκα Υδροχόος διαθέτει έναν πολύπλοκο χαρακτήρα που μπορεί ανά πάσα στιγμή να ξαφνιάσει και να εντυπωσιάσει. Είναι πράγματι μια επαναστάτρια που δεν ανέχεται να την περιορίζουν. Έχει πολλά ενδιαφέροντα και συνήθως δημιουργεί μεγάλο κύκλο φίλων. Περισσότερο, ωστόσο, έλκεται από ανθρώπους που έχουν κάτι παράδοξο και εκκεντρικό πάνω τους.

Παιδί Υδροχόος

Το παιδί Υδροχόος είναι εξωστρεφές, κοινωνικό και ιδιαίτερα αγαπητό από τα υπόλοιπα παιδιά. Επειδή έχει την αμφισβήτηση στο αίμα του, προσπαθήστε να βρείτε ανώτερους στόχους για να τους υπηρετήσει. Μην προσπαθήσετε σε καμία περίπτωση να του επιβάλετε αυστηρούς περιορισμούς. Το σίγουρο είναι πως έτσι θα το κάνετε δυστυχισμένο.

Συναισθηματική πορεία

Όσον αφορά τα συναισθηματικά, βασικό γνώρισμα του Υδροχόου είναι το γεγονός ότι αποφεύγει να δεσμεύεται από μικρή ηλικία. Και αυτό για τί πολύ απλά η ελευθερία και η ανεξαρτησία είναι παράγοντες πολύ σημαντικοί στη ζωή του. Απολαμβάνει τη ζωή του ως αδέσμευτος, αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι αρνείται το γάμο. Αλλά ακόμα και όταν δημιουργήσει οικογένεια, θέλει να νιώθει ελεύθερος. Δεν είναι άπιστος, έστω κι αν του αρέσει να διατηρεί «τρυφερές» φιλίες. Αντίθετα, είναι βαθύτερα αφοσιωμένος στο σύντροφο που έχει επιλέξει. Κάποιες φορές μπορεί να δείχνει αδιάφορος, αλλά και αυτό είναι μια έκφραση της ανεξαρτησίας του.

Οικονομική πορεία

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του Υδροχόου είναι η αδιαφορία που επιδεικνύει για τα υλικά αγαθά. Ω ς εκ τούτου, δεν θα τον δείτε ποτέ να επιδιώκει μανιωδώς την απόκτηση χρημάτων. Ο πλουτισμός δεν συμπεριλαμβάνεται στους στόχους του. Σε γενικές γραμμές, είναι ολιγαρκής και του αρέσει να ζει λιτά και απλά. Τα δεδομένα αλλά ζουν όταν δημιουργήσει οικογένεια· τότε δεν διστάζει να ξοδεύει απλόχερα για να ικανοποιήσει τις ανάγκες της.

Επαγγελματική πορεία

Στον Υδροχόο ταιριάζουν απόλυτα όλα εκείνα τα επαγγέλματα που απαιτούν επιστημονική κατάρτιση και εφευρετικό πνεύμα. Το βέβαιο είναι πως δεν αντέχει τη μονότονη εργασία που δεν επιτρέπει πρωτοβουλίες και περιορίζει την ελευθερία έκφρασης.

Και αυτό γιατί ο Υδροχόος θέλει να λειτουργεί αυτόνομα, να παίρνει ανεπηρέαστος σημαντικές αποφάσεις. Δεν του αρέσει να ακολουθεί εντολές, θέλει να ελέγχει ο ίδιος τη μοίρα του, χαράσσοντας τον προσωπικό του δρόμο στην αναζήτηση της επαγγελματικής επιτυχίας. Ως εκ τούτου, λοιπόν, πρόκειται για ένα σχετικά ιδιότυπο χαρακτήρα ο οπ οίος δεν συμβιβάζεται εύκολα και επιλέγει το δικό του τρόπο δράσης.

Σε γενικές γραμμές, ο Υδροχόος δεν μπορεί να υπομένει πρόσωπα ή καταστάσεις που τον ενοχλούν ή δεν συμβαδίζουν για διά φο ρους λόγους με τις απαιτήσεις και τις επιθυμίες του. Στην περίπτωση που θα βρεθεί να εμπλέκεται σε μια δυσάρεστη για τον ίδιο κατάσταση.

Τότε σίγουρα θα επαναστατήσει και θα απομακρυνθεί χωρίς δεύτερη σκέψη.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι ο Υδροχόος αναζητά την επιστημονική διάσταση σε οποιοδήποτε επάγγελμα επιλέξει να ασχοληθεί. Γενικά αντιμετωπίζει με απέχθεια τις ασάφειες, τη θεωρητικολογία και τα λόγια του αέρα – οτιδήποτε δηλαδή δεν του επιτρέπει να συλλάβει και να κατανοήσει σε βάθος την ουσία των πραγμάτων. Γι’ αυτό απαιτεί από τους συνεργάτες του αντικειμενικότητα και ακρίβεια. Ευρηματικός και επινοητικός, επιζητά πάντα την πρωτοτυπία, καθώς νιώθει αποστροφή για τη ρουτίνα και τη μονοτονία. Διαρκώς βρίσκεται σε αναζήτηση νέων εμπειριών και νέων συγκινήσεων. Χαρακτηριστικό αυτής της τάσης είναι το γεγονός ότι . συνήθως προτιμά να πειραματίζεται τόσο στα επαγγέλματα όσο και στα πεδία των σπουδών του μέχρι να ανακαλύψει αυτό που τον συναρπάζει και στο οποίο θα μπορέσει να δοθεί ολοκληρωτικά.

Λάτρης της προηγμένης τεχνολογίας και γενικά οτιδήποτε καινούριου, έλκεται από επαγγέλματα που του επιτρέπουν να εκδηλώνει την ευρηματικότητά του και να εφ αρμόζει τις νέες ιδέες του. Με τα σημερινά δεδομένα επομένως, το ενδιαφέρον του κερδίζουν συνήθως τεχνικά και ηλεκτρονικά επαγγέλματα. Τον συναρπάζει οτιδήποτε πρωτοποριακό, οτιδήποτε έχει προοπτικές για περαιτέρω ανάπτυξη και επεξεργασία.

Αυτή η αγάπη του για το μοντέρνο, ωστόσο, μπορεί να καταλήξει σε μια στείρα και εντέλει ανούσια εκκεντρικότητα. Επιπλέον, η βιασύνη και η ανυπομονησία να προχωρήσει μπροστά για να αποφύγει την ανία της ρουτίνας μπορεί να τον οδηγήσουν σε εσφαλμένες επιλογές και αποφάσεις.