Τα χαρακτηριστικά του νέου iPad mini της Apple

Μαζί με το iPad Air, το νέο μεγάλο tablet 5ης γενιάς της Apple με… αναβαθμισμένο όνομα και χαρακτηριστικά, ανακοινώθηκε το και νέο iPad mini με οθόνη Retina, όπως άλλωστε είχαμε πληροφορηθεί ότι θα διαθέτει.

Η σημαντική αυτή αλλαγή εφοδιάζει το νέο iPad mini με μια οθόνη ανάλυσης  2048 x 1536 pixels.

Εξωτερικά, το mini έχει παραμείνει όπως το ξέραμε, με το βάρος του να ανέρχεται σε 331 γραμμάρια και το πάχος σε μόλις 7,4 χιλιοστά.

Στο εσωτερικό του υπάρχει το o 64μπιτος επεξεργαστής A7 64-bit μαζί με τον M7 που θα συναντάμε πλέον όλο και συχνότερα στη γκάμα προϊόντων της Apple.

Η αυτονομία της μπαταρίας φτάνει έως και τις δέκα ώρες χρήσης.

Το νέο μικρό iPad διαθέτει επίσης κάμερα iSight με αισθητήρα 5 MPixel αισθητήρα (1080p video), κάμερα FaceTime HD για βιντεοκλήσεις, Wi-Fi 802.11a/b/g/n, Bluetooth 4.0.

Eπίσης θα υπάρχει και η έκδοση Wi-Fi+ Cellular, η οποία υποστηρίζει δίκτυα 3G και 4G LTE.

Θα κυκλοφορήσει σε λευκό, ασημί και space grey σε χωρητικότητες των 16GB, 32GB, 64GB και 128GB.

Το κόστος των εκδόσεων Wi-Fi ξεκινάει από τα 399 δολάρια ενώ το κόστος της έκδοσης Wi-Fi+Cellular ξεκινάει από τα 529 δολάρια.

Ακόμα, ανακοινώθηκαν τα αξεσουάρ iPad mini Smart Cover, ένα προστατευτικό οθόνης το οποίο χρησιμέυει και ως stand στήριξης και το iPad mini Smart Case που αγκαλιάζει και προσατεύει το iPad mini με μια θήκη από πολυτελές δέρμα. Και τα δύο θα διατίθενται σε έξι διαφορετικά χρώματα.