Τα τρελά ποσά που παίρνουν οι οδηγοί της Formula 1

Ποιοι από αυτούς, όμως, βρίσκονται στην κορυφή της άτυπης λίστας των πιο καλοπληρωμένων και ποιες ομάδες είναι οι πλουσιότερες;

LANDO NORRIS, McLAREN: €445.000
Για τον Lando Norris η φετινή χρονιά αποτελεί το επίσημο ντεμπούτο του στο κορυφαίο πρωτάθλημα του μηχανοκίνητου αθλητισμού με σημαντικές απολαβές. Διόλου άσχημα για τον νεαρό Βρετανό οδηγό της McLaren-Renault. Ο teammate, Carlos Sainz, χάρη στους χορηγούς του απολαμβάνει υψηλότερες ετήσιες απολαβές.

ALEXANDER ALBON, TORO ROSSO/RBR: €445.000

LANCE STROLL, RACING POINT: €925.000

DANIIL KVYAT, TORO ROSSO/RBR: €925.000

ROBERT KUBICA, WILLIAMS: €925.000

ANTONIO GIOVINAZZI, ALFA ROMEO: €925.000

KEVIN MAGNUSSEN, HAAS: €1.73 εκατομμύρια

ROMAIN GROSJEAN, HAAS €2.66 εκατομμύρια
Τα άσχημα περσινά αποτελέσματα έφεραν περικοπές στις ετήσιες απολαβές του 33χρονου Γάλλου. Αντίστοιχα και ο ομόσταυλός του στην Haas F1, Kevin Magnussen, δέχτηκε μικρή μείωση στον μισθό του.

CARLOS SAINZ, McLAREN: €3.47 εκατομμύρια

SERGIO PEREZ, RACING POINT: €3.47 εκατομμύρια

CHARLES LECLERC, FERRARI: €4.4 εκατομμύρια

PIERRE GASLY, RED BULL/STR: €4.4 εκατομμύρια

KIMI RAIKKONEN, ALFA ROMEO: €5.2 εκατομμύρια

NICO HULKENBERG, RENAULT: €5.2 εκατομμύρια

VALTTERI BOTTAS, MERCEDES: €6.9 εκατομμύρια

DANIEL RICCIARDO, RENAULT: €17.4 εκατομμύρια
Συγκριτικά με την προηγούμενη ομάδα του (Red Bull Racing), ο συμπαθέστατος Αυστραλός είδε μία σημαντική αύξηση στον μισθό του, όντας πλέον οδηγός της Renault.

MAX VERSTAPPEN, RED BULL: €17.4 εκατομμύρια
Ο θερμόαιμος Ολλανδός είδε τις αποδοχές του να διπλασιάζονται σε σχέση με το 2018 όντας ο Νο 1 οδηγός της Red Bull Racing, ενώ δείχνει να είναι το μεγάλο φαβορί για να σπάσει την κυριαρχία των Mercedes και Ferrari.

SEBASTIAN VETTEL, FERRARI: €34.7 εκατομμύρια
Ο Γερμανός οδηγός της Ferrari έπεσε μία θέση σε σχέση με την περσινή λίστα των πιο καλοπληρωμένων οδηγών, με απολαβές «μόλις» 35 εκατ. ευρώ.

LEWIS HAMILTON, MERCEDES: €44.0 εκατομμύρια
Ο πεντάκις παγκόσμιος πρωταθλητής βρίσκεται δικαιολογημένα στην κορυφή της λίστας και πιθανότατα θα βρίσκεται εκεί και την επόμενη χρονιά, όπου λήγει το συμβόλαιό του με την ομάδα της Mercedes-AMG Petronas.

ΟΜΑΔΕΣ
RACING POINT €113.3 εκατομμύρια
H εξαιρετικά αποτελεσματική ομάδα βρίσκεται υπό την προστασία του νέου ιδιοκτήτη Lawrence Stroll, πατέρα του Lance Stroll, με αποτέλεσμα την αύξηση του προϋπολογισμού.

ALFA ROMEO €122.6 εκατομμύρια
Η εισροή χρημάτων της Alfa Romeo έχει ως αποτέλεσμα η ελβετική εταιρεία, γνωστή ως Sauber, να έχει εδώ και πολλά χρόνια τον μεγαλύτερο προϋπολογισμό στην ιστορία της.

HAAS €122.6 εκατομμύρια
Ο ιδιοκτήτης της αμερικανικής ομάδας, Gene Haas, παραμένει ο βασικός χορηγός, μέχρι να εμφανιστεί κάποιος άλλος.

WILLIAMS €130.7 εκατομμύρια
Ένας αξιοπρεπής προϋπολογισμός για την ομάδα που κατέκτησε μόλις 7 πόντους κατά τη διάρκεια της σεζόν του 2018.

TORO ROSSO €130.7 εκατομμύρια
Η ιταλική ομάδα είδε μία σημαντική αύξηση του μπάτζετ χάρη στην παρουσία της Honda ως επίσημου προμηθευτή κινητήρων.

RENAULT F1 €174.7 εκατομμύρια
Σημαντική αύξηση του προϋπολογισμού, αλλά ακόμα η ομάδα βρίσκεται μακριά από τον καλό της εαυτό για να μπορεί να αντιμετωπίσει τις μαγική τριάδα των Red Bull, Ferrari και Mercedes.

McLAREN €192.1 εκατομμύρια
Η ιστορικά δεύτερη πιο επιτυχημένη ομάδα της Formula 1 έχει ένα αρκετά υψηλό μπάτζετ και φέτος ελπίζει ότι θα σταματήσει η κακοδαιμονία της. Στο Woking φιλοδοξούν πως τα πράγματα θα αλλάξουν κυρίως σε ό,τι αφορά την αξιοπιστία των μονοθεσίων της.

RED BULL RACING €290 εκατομμύρια
Η βρετανο-αυστριακή ομάδα βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στα χρήματα που προέρχονται από τη μητρική εταιρεία, αλλά και σε μεγάλους και σημαντικούς χορηγούς, όπως η Aston Martin.

FERRARI €393.4 εκατομμύρια
Η ιστορική ομάδα της Formula 1 διαθέτει μεγαλύτερο προϋπολογισμό ακόμα και από τη διοργανώτρια εταιρεία του πρωταθλήματος Liberty Media, αλλά εδώ και πάνω από μία δεκαετία κυνηγά έναν παγκόσμιο τίτλο.

MERCEDES €430 εκατομμύρια
Χάρη στα συνεχόμενα πρωταθλήματα των τελευταίων ετών, η Mercedes-AMG Petronas έχει καταφέρει να γεμίζει τα ταμεία της με το μεγαλύτερο ποσό από όλες τις υπόλοιπες ομάδες.