Τα σύννεφα της διαφθοράς πάνω από την Ευρώπη

Πανευρωπαϊκό φαινόμενο αποτελεί η διαφθορά, η οποία όπως φαίνεται όχι μόνο ζει αλλά και …βασιλεύει στη Γηραιά Ήπειρο. Μετά την Ελλάδα, την Ιταλία και τη Κύπρο, στο «χορό» των αποκαλύψεων για υποθέσεις διαφθοράς μπήκε εσχάτως και η Ισπανία και μάλιστα με μια αποκάλυψη τεραστίων διαστάσεων, που αφορά κατευθείαν στην «καρδιά» της διακυβέρνησης της χώρας. Ο Ισπανός πρωθυπουργός, σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα «El Pais» φέρεται να εμπλέκεται σε σκάνδαλο ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος. Η υπόθεση ερευνάται από τη Δικαιοσύνη και δεν φαίνεται να κλείνει εύκολα, παρά τις διαψεύσεις που έκανε το κόμμα του.

Το παράδειγμα του Ισπανού πρωθυπουργού και οι βαριές «σκιές» που απλώθηκαν πάνω από την κυβέρνησή του, θα πρέπει να προβληματίσει τους ηγέτες κρατών της Ευρώπης, οι οποίοι θα πρέπει να δεσμευθούν για περισσότερη διαφάνεια στο μέλλον.

Και εδώ στην Κύπρο, όμως, όπου σε λίγες ημέρες έχουμε εκλογές η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από αυτές θα πρέπει να κινηθεί με μεγάλη διαφάνεια. Να φέρει τα πάντα στο φως και ειδικά όσα έλαβαν χώρα τα τελευταία πέντε χρόνια επί διακυβέρνησης του Δ. Χριστόφια. Μπορεί να βγάλει μεγάλα …λαβράκια.