Τα σχέδια των υποψηφίων Προέδρων για την οικονομία

Στο σημερινό φύλλο του “Φιλελεύθερου”, οι τρεις υποψήφιοι για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, Σταύρος Μαλάς και Γιώργος Λιλήκας, ανοίγουν τα χαρτιά τους σχετικά με τα σχέδια τους για την ανάκαμψη της οικονομίας.

Συγκεκριμένα ο κατά πάσα πιθανότητα, επόμενος Προέδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης εισηγείται τα εξής: 1.Χάραξη έκτακτου σχεδίου δράσης, 2.Η ανάπτυξη της οικονομίας αντίδοτο στην ανεργία, 3.Κίνητρα για νέες επενδύσεις, 4.Διευκόλυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, 5.Απελευθέρωση της οικονομίας από στρεβλώσεις – αγκυλώσεις, 6.Περιορισμός γραφειοκρατίας.

Ο Σταύρος Μαλάς στα σχέδια το έχει:1.Προσέλκυση ξένων επενδύσεων, 2.Εξυγίανση δημόσιου τομέα και τραπεζών, 3.Προστασία θεσμών και κεκτημένων εργαζομένων, 4.Υποχρεωτική γνώση της ελληνικής γλώσσας για ξένους, 5. Μέτρα για μικρομεσαίες σε τέσσερις άξονες.

Ενώ ο Γιώργος Λιλήκας: 1.Απεμπλοκή από το συγκεκριμένο μνημόνιο, 2. Υλοποιήσιμη πρόταση για αξιοποίηση του φυσικού αερίου, 3.Επιχορήγηση επιχειρήσεων για πρόσληψη άνεργων νέων. 4.Φορολογικά κίνητρα για ανέργους, 5.Κέντρα ταχείας εξυπηρέτησης θεσμικών επενδυτών.