Τα στοιχεία που κρύβονται και τα ανθρωπάκια με τη μεγάλη γλώσσα

Αυτό που συνέβηκε χτες αποτελεί το άκρον άωτον του εξευτελισμού της Βουλής. Λόγω των αντιδράσεων της οικονομικής ολιγαρχίας, η οποία ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την οικονομική καταστροφή της χώρας και τα δεινά που βασανίζουν τον κυπριακό λαό, επενέβησαν οι ηγεσίες των δύο κομμάτων ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ προς τους βουλευτές και άλλαξαν την ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Θεσμών για δημοσιοποίηση των στοιχείων που αφορούν τις εκροές των κεφαλαίων στην κρίσιμη περίοδο που έπρεπε να στηριχθούν τα κεφάλαια των τραπεζών πριν τις αποφάσεις του Eurogroup τον περασμένο χρόνο.

Οι Οικολόγοι ,δεν δεσμεύονται από την απόφαση της Επιτροπής Θεσμών. Η θέση των Οικολόγων είναι ότι τα στοιχεία πρέπει να δοθούν στη δημοσιότητα και όσο περνά από το χέρι των Οικολόγων θα δοθούν.

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα λαμόγιο να μας το παίζει ειδήμονας και ψευτοπατριώτης στην οικονομία. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα μεγαλοεργολάβο να μην πληρώνει τους φόρους του γιατί κήρυξε πτώχευση, όταν θα αποδεικνύεται από τα στοιχεία ότι έβγαλε χρήματα στο εξωτερικό. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα μεγαλοξενοδόχο να μειώνει τους μισθούς των υπαλλήλων του τη στιγμή που φυγάδευσε χρήματα στο εξωτερικό. Όλα πρέπει να δοθούν στη δημοσιότητα.

Είναι μεγάλο λάθος η χτεσινή απόφαση της πλειοψηφίας των κομμάτων ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ και οι Οικολόγοι θα το διορθώσουν. Η διαδικασία είναι απαράδεκτη και τριτοκοσμική.

Απαράδεκτη και τριτοκοσμική είναι και η προσπάθεια να φιμωθούν τα μέσα ενημέρωσης με απειλές για αγωγές λιβέλου σε σχέση με το σκάνδαλο της χρηματοδότησης των κομμάτων από την Focus.

Αντί το ΑΚΕΛ να απειλεί τα μέσα ενημέρωσης ας ξεκαθαρίσει την υπόθεση καλώντας τον Γενικό Ελεγκτή να ελέγξει τις οικονομικές του δοσοληψίες του 2007-2008 όπως κάναμε ήδη εμείς οι Οικολόγοι. Το οφείλει στην ιστορία του και στις χιλιάδες μέλη και οπαδούς του που θέλουν να ξέρουν αν η ηγεσία τους είχε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο δοσοληψίες με τον κ. Βγενόπουλο.

Ίσως σε αυτή την υπόθεση να κρύβονται και οι λόγοι γιατί η πλειοψηφία των κομμάτων δεν αποδέχθηκε την εισήγηση μας να κλητευθεί ο κ.Βγενόπουλος για να του επιτρέπεται τώρα να μιλά εκ του μακρόθεν και του ασφαλούς για ΜΙΚΡΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΓΛΩΣΣΑ .

Φαίνεται ο κ. Βγενόπουλος ως ευνοούμενους τα περασμένα χρόνια της οικονομικής και πολιτικής ολιγαρχίας, θα έχει γνωρίσει και συνεργαστεί με πολλά τέτοια ανθρωπάκια.