Τα στοιχήματα του … Λόφου και το …τρέχα να προλάβουμε..

Γράφει ο ΠΡΟΒΟΚΑΤΩΡman

ΥΠΟ ΠΙΕΣΗ αλλά και σε σαφή φάση αναδιάταξης, με επικείμενες νέες ρητές οδηγίες είναι ο Προεδρικός λόφος.

Δεν χρύσωσε βεβαίως το χάπι ο ανασχηματισμός, που μάλλον σε ανακάτεμα σημαδεμένης τράπουλας παρέπεμπε, ωστόσο από τις πρώτες κιόλας αντιδράσεις των αντιπολιτευόμενων, δείχνει πως κέρδισε τουλάχιστον κάποιες βδομάδες εκεχειρίας.

Το γεγονός ότι σύντομα το πολιτικό προσωπικό κλειδαμπαρώνει τα…γραφεία και πάει σε Χριστουγιεννιάτικες διακοπές, επεκτείνει το περιθώριο στον Αναστασιάδη και τους νέους-παλιούς του συνεργάτες να μπουν στο 2020 με το…δεξί! Τα στοιχήματα που έρχονται είναι μεγάλα και ίσως κρίνουν πολλά στον πολιτικό χάρτη του τόπου.

Ο Άντρος άλλωστε μένει, το φλερτ με τον Νικόλα πάει…κάλα και η κομματικοποίηση του κυβερνητικού σχήματος είναι λεπίδα.

Που είτε θα βοηθήσει να κοπούν τα προβλήματα, είτε θα κόψει τον Συναγερμό που ήδη από τις ευρωεκλογές αιμορραγεί επικίνδυνα.

ΥΠΝΩΤΤΑΝ και τώρα τρέχουν.

Η Τουρκία δεν είναι παίξει γέλασε. Αθήνα (πρωτίστως) και Λευκωσία ολιγώρησαν τόσο καιρό για μεταξύ τους οριοθέτηση και η Άγκυρα εξαργύρωσε το λαχείο, όταν βρήκε ευήκωα (δεν σημαίνει και νόμιμα) ώτα στη Λιβυή.

Ποιος μας το παραλάλησε. Και όμως! Η πολιτική του καλού παιδιού έχει τις συνέπειες της. Φοβισμένοι πάντα δεν κάνουν αυτό που πρέπει και τρέχουν να…απαντήσουν δήθεν στις τουρκικές μεθοδεύσεις. Αμ δε! Θέλει αρετήν και τόλμη η εξουσία. Και ας μην με πει κάποιος αιρετικό που λέω ότι για έναν τούρκο εθνικιστή “είναι χαράς ευαγγέλια να έχει για ηγέτες του τον νεοσουλτάνο και το τσιράκι του, τον Ερντογάν και τον Τσαβούσογλου”.

Και επειδή κάποιοι νομίζουν πως το φαγητό δεν το τρώμε από το στόμα θέλω να ρωτήσω. Αφού τόσο η Λευκωσία, όσο και η Αθήνα γνώριζαν, λένε (και ήταν άλλωστε γνωστές δημόσια οι διαβουλεύσεις της Άγκυρας με την Τρίπολη) για την πρόθεση της Τουρκίας να μοιράσει στα δύο το Αιγαίο και να διαγράψει από το χάρτη την Κύπρο, μέσα από μια νομιμοφανή συμφωνία, γιατί δεν έδρασαν προληπτικά. Αυτό το περιβόητο “δόθηκαν οδηγίες για επιτάχυνση της διαδικασίας για οριοθέτηση ΑΟΖ με την Αίγυπτο” γιατί τώρα και όχι πριν. Και γιατί δεν έβγαλαν κουβέντα για αυτό το θέμα στην πρόσφατη τριμερή στο Κάιρο. Τον περασμένο Οκτώβριο ήταν, όχι πριν δέκα χρόνια.

Μην κοροιδεύετε!

ΛΕΤΕ να κερδίσαμε το λαχείο;

Ακούσατε τον Οζερσάι να κρίνει και να επικρίνει τις αναγκαίες αλλαγές στον κώδικα εφαρμογής του κανονισμού για την πράσινη γραμμή; Βλέπει λέγει σκοπιμότητες και το ψευδοκράτος θα απαντήσει ανάλογα. Δεν πιστεύει ότι είναι θέμα μεταναστών ο μπαγάσας. Τα περιοριστικά μέτρα θα πλήξουν τον τουρισμό τους λέγει και ετοιμάζει αντίποινα. Ξέρετε τι πρέπει να του απαντάμε; Μακάρι. Ο Θεός να τον βοηθήσει. Πάρε Κουντρέτ αντίμετρα. Πάρε και μην επιτρέπεις εύκολες διελεύσεις. Και τότε θα δεις πόσο πάει ο σάκος με τα πορτοκάλια. Γιατί τρως και πίνεις από αυτούς που ξεχνούν την κατοχή και έρχονται να σου τα ακουμπήσουν.

Όταν αυτό τελειώσει ξέρεις εεε…