Τα πυρά Καρογιάν-Περδίκη δέχτηκε ο διοικητής …ζητούν παραίτηση

Εναντίον του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκου Δημητριάδη καταφέρθηκε ο βουλευτής των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης, ζητώντας την παραίτηση αυτού και του υπουργού Οικονομικών Μιχάλη Σαρρή κατά τη χθεσινή συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής.

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Κάρογιαν από την πλευρά του έκανε λόγο για προσπάθειες του κεντρικού τραπεζίτη «να κατευθύνει τα πολιτικά κόμματα και την ίδια την Κυβέρνηση και είπε πως “δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει ο Πανίκος Δημητριάδης, δηλώνοντας μάλιστα δημόσια ότι το τραπεζικό μας σύστημα είναι χρεοκοπημένο την ώρα που εμείς προσπαθούσαμε να δούμε εάν έχουμε περιθώρια να βελτιώσουμε τα πράγματα».

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ ανέφερε ότι η Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε στους πολιτικούς αρχηγούς «αυτά που είχε προαποφασίσει αυτά που είχε προγραμματίσει εδώ και καιρό» ενώ λίγα λεπτά πριν από την σύσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους πολιτικούς αρχηγούς χθες ο Διοικητής της ΚΤ «προκαθόρισε και την μοίρα της Λαϊκής Τράπεζας» ενώ ακολουθούσε η συζήτηση στο Προεδρικό Μέγαρο και με τη συμμετοχή εκπροσώπου της ΕΚΤ.

«Όλα αυτά λοιπόν πέστε μου έχουν δόση σοβαρότητας, μπορεί να λειτουργεί κάποιος με αυτό τον τρόπο”, διερωτήθηκε και πρόσθεσε: “μα νομίζουν ότι η Κύπρος είναι τσιφλίκι του οποιουδήποτε; Kαι ποιά η στάση των πολιτικών κομμάτων που τα πράγματα οδηγούν στην χειρότερη ίσως φάση της ιστορίας μας, μετά το 1974;».

O κ. Καρογιάν είπε ότι «χρειάζεται συλλογική σοφία και συναίνεση και όχι μικροπαίγνια του οποιοιδήποτε έναντι του άλλου για αυτό και εμείς ως ΔΗΚΟ είμαστε υποχρεωμένοι να αναλάβουμε ευθύνες και θα το πράξουμε και δεν πρόκειται να κρυφτούμε έστω κι αν έχουμε ενστάσεις».