Τα πρώτα καλά νέα…

Το πρώτο φως στο σκοτεινό τούνελ όπου εγκλωβίστηκαν εν μια νυκτί τους τελευταίους δυόμιση μήνες οι κύπριοι πολίτες, με εφιάλτες όπως κουρέματα, μνημόνια και χρεοκοπία, φάνηκε χθες .

Με την αγωγή που καταχώρησε η Λαϊκή Τράπεζα εναντίον έντεκα πρωτοκλασάτων πρώην στελεχών της και της Marfin Investment Group Holdings S.A.(MIG), εξασφαλίζοντας μάλιστα και ενδιάμεσα διατάγματα του δικαστηρίου, με τα οποία παγώνουν όλα τα περιουσιακά στοιχεία διεθνώς, αξίας πέραν των 5 δις ευρώ, των Ανδρέα Βγενόπουλου, Ευθύμιου Μπουλούτα, Κυριάκου Μάγειρα και της MIG.

 Η ηλιαχτίδα που ζέστανε τους «παγωμένους» Κύπριους που βιώνουν τις επιπτώσεις της οικονομικής τραγωδίας που τους χτύπησε ήρθε από την σχετική απόφαση, καθώς νιώθουν ότι χθες έγινε το πρώτο ουσιαστικό βήμα για τιμωρία των ενόχων της αδικίας που υφίστανται.

Γιατί παρότι δεν περιμένουν «θαύματα» και είναι αποφασισμένοι να υπομείνουν το ζυγό που αναγκαστικά τους φόρεσαν, ο θυμός σιγοβράζει μέσα τους και απαιτούν άμεση τιμωρία των ενόχων.

Συγχαρητήρια στην Ειδική Διαχειρίστρια για την εκτέλεση των μέτρων εξυγίανσης στη Λαϊκή Τράπεζα Άντρη Αντωνιάδου , η οποία φαίνεται να πήρε σοβαρά το ρόλο που της ανατέθηκε,  καθώς και στα δικηγορικά γραφεία της διαχειρίστριας, Χρύση Δημητριάδη και Σια και Ανδρέα Νεοκλέους, για την πρώτη ελπίδα που μας έδωσαν ότι μπορούν πράγματα να αλλάξουν και κατεστημένα να σπάσουν .

Να υπενθυμίσουμε ότι η κ. Αντωνιάδου, είναι μέλος του Ινστιτούτου Ορκωτών Λογιστών (Institute of Certified Chartered Accountants) με 28 χρόνια εμπειρία στον τραπεζικό τομέα, εκ των οποίων 25 χρόνια στην HSBC, τα τελευταία πέντε χρόνια ως Διευθύνων Σύμβουλος και τρία χρόνια ως Γενική Διευθύντρια στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (Κύπρου).

Ελπίζουμε να ακούσουμε τα αντίστοιχα και από την Τράπεζα Κύπρου.

Να υπενθυμίσουμε ότι από την Κεντρική Τράπεζα Κύπρου διορίστηκε στη θέση του Ειδικού Διαχειριστή για την εκτέλεση των μέτρων εξυγίανσης στην Τράπεζα Κύπρου ο κ. Ντίνος Χριστοφίδης.

Ο κ. Χριστοφίδης είναι Fellow Member του Institute of Chartered Accountants in England and Wales και Fellow Member του Chartered Institute of Bankers, με 9 χρόνια εμπειρίας σε διεθνείς εταιρείες λογιστών και 32 χρόνια εμπειρίας σε δύο διεθνείς τράπεζες στην Κύπρο.

Ελένη Χαραλάμπους