Τα πρόσωπα που ενσαρκώνουν θεσμούς να ανταποκρίνονται στην υπευθυνότητα που αναμένεται

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ Πρόδρομος Προδρόμου, σε σημερινές του δηλώσεις είπε ότι τα  πρόσωπα τα οποία ενσαρκώνουν θεσμούς, πρέπει όχι απλώς να έχουν την αρμοδιότητα και τις εξουσίες αυτών των θεσμών αλλά να ανταποκρίνονται και στην υπευθυνότητα η οποία αναμένεται. 

Ερωτηθείς για τα όσα διαδραματίστηκαν στη σημερινή συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών, ο κ. Προδρόμου είπε ότι τα όσα έχουν ακουστεί στη σημερινή συνεδρία της Επιτροπής της Βουλής «είναι αντιληπτό σε όλους ότι είναι εξωφρενικά, είναι άνω ποταμών αυτά τα οποία ακούγονται».

«Σε καμία περίπτωση ο ΔΗΣΥ δεν μπορεί να δεχτεί μια τέτοια κατάσταση των πραγμάτων. Γνωρίζαμε ότι υπήρχαν κάποια προβλήματα και πολλές φορές είχαμε προσπαθήσει να παρέμβουμε και να δώσουμε λύσεις. Αυτή την ώρα θα είναι η στιγμή για να αποκατασταθεί η θεσμική τάξη. Δεν υπάρχει άλλο κανένα περιθώριο και βεβαίως πριν πάρουμε οποιαδήποτε θέση θα πρέπει να ενημερωθούμε πληρέστερα, να διαβουλευτούμε και με υπευθυνότητα να αναλάβουμε τοποθετήσεις. Ο ΔΗΣΥ είναι όχι απλώς το κόμμα το οποίο κατ` εξοχήν στηρίζει την Κυβέρνηση αλλά είναι το κόμμα, η παράταξη εκείνη η οποία από την αρχή προσπαθεί να εφαρμόσει μία πολιτική μηδενικής ανοχής στις καταχρήσεις, στη διαφθορά, στα σκάνδαλα και με οποιονδήποτε τίμημα θα θέλουμε να αποκατασταθεί πλήρης θεσμική τάξη», πρόσθεσε.

Ο κ. Προδρόμου είπε, επίσης, ότι ο πολίτης ο οποίος τα τελευταία χρόνια δοκιμάζεται πολύ σκληρά, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να ανεχτεί τέτοιες εικόνες, τέτοιες ειδήσεις.

«Η δική μας πολιτική και υποχρέωση είναι να εκπροσωπήσουμε αυτό τον πολίτη», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση πώς θα αποκατασταθεί η θεσμική τάξη, ο κ. Προδρόμου είπε ότι σε μια Δημοκρατία η οποία θέλει να λειτουργεί εύρυθμα υπάρχουν πάντα οι θεσμικές λύσεις.

«Τα πρόσωπα τα οποία ενσαρκώνουν θεσμούς πρέπει όχι απλώς να έχουν την αρμοδιότητα και τις εξουσίες αυτών των θεσμών αλλά να ανταποκρίνονται και στην υπευθυνότητα η οποία αναμένεται. Είναι νωρίς και δεν πρόκειται εν θερμώ να πούμε μεγάλα λόγια. Απλώς, η πολιτική θέση του ΔΗΣΥ παραμένει η ίδια και θα απαιτήσουμε να λειτουργήσουν οι θεσμοί, ιδιαίτερα οι θεσμοί στο χρηματοοικονομικό σύστημα που είναι νευραλγικής σημασίας, να λειτουργήσουν με την ίδια υπευθυνότητα που υποβάλει η προσπάθεια και οι θυσίες των πολιτών όλων αυτόν τον καιρό», κατέληξε.