Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα:

Φιλελεύθερος:  Κύριο θέμα του με τίτλο “Σκοτζέζικο ντους με αέριο” γράφει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε χθες μετά τη συνάντησή του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη ότι μέρος των εσόδων από τους υδρογονάνθρακες, εάν και εφόσον χρειαστεί, θα δοθεί για τις ανάγκες που θα προκύψουν. Γράφει ότι τις τελευταίες τρεις διακυβερνήσεις του τόπου, 10 υπουργοί πήραν στα χέρια τους το τιμόνι του Υπουργείου Υγείας. Γράφει αλλού ότι ο Γενικός Εισαγγελέας ήγειρε θέμα αντισυνταγματικότητας για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων.

Αλήθεια: Με τίτλο “Προς κλείσιμο το θέμα των αρμοδιοτήτων” γράφει ότι Αναστασιάδης και Ακιντζί εκτιμούν ότι `υπάρχει έδαφος καλό” για να ολοκληρωθεί μια από τις πτυχές του κεφαλαίου της διακυβέρνησης. Αλλού αναφέρει ότι το ECOFIN καλεί την Κύπρο να προχωρήσει με μεταρρυθμίσεις. Σε άλλη στήλη αναφέρει ότι τα έσοδα από το φυσικό αέριο θα πηγαίνουν για την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους το οποίο στόχος είναι να περιοριστεί σε βιώσιμα επίπεδα.

Σημερινή: Με τίτλο “Καζάνι που βράζει η κατάσταση στη Μεννόγεια” γράφει ότι η Επίτροπος Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ελίζα Σαββίδου προειδοποιεί για το συνεχιζόμενο κλίμα έντασης και αναστάτωσης και γράφει ότι σε έκθεσή της σκιαγραφεί το πρόβλημα των απεργιών πείνας και εκδηλώσεων διαμαρτυρίας που σημειώνονται στο χώρο κράτησης μεταναστών. Αλλού αναφέρει ότι μετά από χίλια χρόνια, συνέρχεται η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Κρήτη. Αναφέρει επίσης δηλώσεις του Τζον Χούρικαν ότι η Τράπεζα Κύπρου θα πάει στο Λονδίνο είτε με brexit είτε όχι.

Χαραυγή: Κύριο θέμα της “Σε καταστολή το Γενικό Σχέδιο Υγείας” γράφει ότι στις ελληνικές καλένδες παραπέμπει η Κυβέρνηση το ΓεΣΥ, τη μεγαλύτερη ελπίδα για τη ριζική θεραπεία των προβλημάτων της υγείας. Αναφέρει αλλού ότι μετά το ΕΒΕΛ, η ΠΕΟ και ο Σύνδεσμος Ναυτικών Πρακτόρων αντέδρασαν στην εν κρυπτώ ενέργεια του Υπουργού Μεταφορών να επιβάλει πλαφόν στη διακίνηση εμπορικού φορτίου από το λιμάνι Λάρνακας για να εξυπηρετηθούν οι ιδιώτες-διαχειριστές του λιμανιού Λεμεσού. Γράφει επίσης ότι σαν βόμβα έπεσε η δήλωση του Γενικού Εισαγγελέα ότι τα νομοσχέδια για τη μεταρρύθμιση του δημοσίου ετοιμάστηκαν βιαστικά και μπορεί να είναι αντισυνταγματικά.

Cyprus Mail:  Κύριο θέμα της με τίτλο “Σε κίνδυνο μέλος του Συμβουλίου της Cobalt” και γράφει ότι η νέα κυπριακή αερογραμμή Cobalt κινδυνεύει να χάσει την εμπορική της άδεια λόγω κατηγοριών εναντίον στελέχους του ΔΣ από τις Ελβετικές αρχές για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Αλλού γράφει ότι η Βρετανία θρηνεί το θάνατο της βουλευτού Τζο Κοξ. Αλλού γράφει ότι δυστύχημα στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού χθες κοντά στη Γερμασόγεια είχε ως αποτέλεσμα να κλείσει ο δρόμος για δύο ώρες, προκαλώντας κυκλοφορικό κομφούζιο.