Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

Φιλελεύθερος: Με τίτλο  «Πουλούν μόνο το έμβλημα» επικαλείται «έγγραφα φωτιά» που κατέχει για τις Κυπριακές Αερογραμμές σύμφωνα με τα οποία οι αποφάσεις στη Λευκωσία είχαν ληφθεί για συνέχιση της διαδικασίας με Ryanair και Aegean αλλά με όρους που η διεύθυνση ανταγωνισμού της ΕΕ θέτει υπό έντονη αμφισβήτηση. Αλλού γράφει για αυστηρό μήνυμα ΕΕ προς Άγκυρα, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι δύο γυναίκες Μέρκελ και Άστον έκοψαν τη φόρα το Βρετανού Πρωθυπουργού Κάμερον. Σε άλλο του πρωτοσέλιδο θέμα ο «Φ» γράφει ότι όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι ασθενούν για αρκετές μέρες κάθε χρόνο και ότι το Υπουργικό Συμβούλιο μελετά μέτρα.

Αλήθεια: Με τίτλο «Τρία νέα μέτωπα για Βέργα» αναφέρεται στο ότι ο Γενικός Διευθυντής του ΣΑΠΑ τέθηκε σε διαθεσιμότητα μετά από επιστολή του Σωκράτη Χάσικου, για το ότι ο δήμος πληρώνει δάνειο 328.000 του διαλυμένου σωματείου Α.Ε. Πάφος και για τα πρακτικά Επιτροπής της Βουλής που αφορούσαν παρανομίες στην ανάθεση κατασκευής πεζοδρομίων στο δήμο. Σε άλλο της πρωτοσέλιδο θέμα η «Α» γράφει ότι ιδιαίτερα ικανοποιημένη είναι η Λευκωσία για τα συμπεράσματα των «28» ηγετών της ΕΕ σε σχέση με τις τουρκικές προκλήσεις και ότι ο Πρόεδρος είναι καλά και επιστρέφει σήμερα. Αλλού γράφει ότι ο Χρήστος Στυλιανίδης ορίστηκε συντονιστής της ΕΕ στη μάχη κατά του Έμπολα.

Σημερινή: Με τίτλο «Γρατσούνισαν πάλι την Τουρκία» κάνει λόγο για ήπιες αναφορές στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, προσθέτοντας ωστόσο ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες καλούν την Τουρκία να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία αν επιθυμεί πρόοδο της ενταξιακής της πορείας. Αλλού γράφει για αντιπαραθέσεις στο ΔΗΚΟ όσον αφορά το θέμα της επανένταξης των διαγραφέντων στελεχών στη σημερινή συνεδρία του Εκτελεστικού Γραφείου με αιτία την άρνηση της ηγεσίας του ΔΗΚΟ να αποδεχθεί αίτημα για μετάθεση της την ερχόμενη εβδομάδα λόγω απουσίας αρκετών μελών. Σε άλλο πρωτοσέλιδο θέμα η «Σ» γράφει για ανησυχία και απογοήτευση των κομμάτων από τις δηλώσεις του ΓΓ του ΟΗΕ.

Χαραυγή: Με τίτλο «Ισχυρός Συνεργατισμός» γράφει ότι τα αποτελέσματα των stress test διαψεύδουν τις Κασσάνδρες και τις φημολογίες και ότι δημιουργούνται προοπτικές για να ανακτήσει ο Συνεργατισμός τον ανθρωποκεντρικό του χαρακτήρα. Αλλού γράφει για τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, αναφέροντας ότι η ΕΕ καλεί την Τουρκία να σεβαστεί την κυριαρχία της Κύπρου και ότι η αναγνώριση όλων των κρατών – μελών αποτελεί απαραίτητη συνιστώσα της ενταξιακής πορείας της. Αλλού η «Χ» γράφει ότι ο ΓΓ το ΑΚΕΛ εξέφρασε την αλληλεγγύη του ΑΚΕΛ στο δίκαιο αγώνα των Παλαιστινίων στην περιφερειακή συνάντηση κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων που φιλοξενεί στα Περβόλια.

Cyprus Mail: Με τίτλο «Εμφανίστηκαν τα βρωμερά σκάνδαλα της Πάφου» γράφει ότι ο επικεφαλής του αποχετευτικού συμβουλίου Πάφου τέθηκε σε διαθεσιμότητα για δύο μήνες εν αναμονή δύο ερευνών της αστυνομίας. Σε άλλο της θέμα η “CM” γράφει ότι έχει ανοίξει η διαδικασία υποψηφιοτήτων για τα όγδοα βραβεία της Πάφου Καρδιές από Χρυσό. Αλλού αναφέρει ότι ο στρατός του Λιβάνου συγκρούστηκε χθες με ισλαμιστές στην Τρίπολη σκοτώνοντας τουλάχιστον δύο εξ αυτών.