Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Αυστηρό μήνυμα προς Άγκυρα” γράφει ότι σαφείς υποδείξεις προς την Τουρκία διατυπώνονται στο προσχέδιο Συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Αλλού, η εφημερίδα γράφει ότι μετά από τις καταγγελίες -φωτιά για πράγματα και θαύματα στο Συμβούλιο Αποχετεύσεων Πάφου, χθες η Αστυνομία πήγε με φορτηγό στο οίκημα του ΣΑΠΑ και με οδηγίες της Εισαγγελίας, παρέλαβε σωρεία εγγράφων. Γράφει, επίσης, ότι μετά την τοποθέτηση τους στο Κέντρο Εξωιδρυματικής Απασχόλησης, οι τρεις αξιωματικοί της Πυροσβεστικής, που εκτίουν ποινή φυλάκισης για την τραγωδία στο Μαρί, σύντομα θα φορέσουν ηλεκτρονικό βραχιόλι.

Αλήθεια: Με τίτλο “Μάχη για σκληρή δήλωση της ΕΕ” γράφει ότι παρά την απουσία του Προέδρου Αναστασιάδη από το Σύνοδο οι κυπριακές θέσεις έχουν κατατεθεί με τη μορφή γραπτού υπομνήματος ενώ ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα τις υποστηρίξει. Σε άλλο θέμα της από την πρώτη σελίδα, η εφημερίδα γράφει ότι ο υπουργός εσωτερικών απέστειλε επιστολή στο δήμαρχο Πάφου υποδεικνύοντας του να αναστείλει τη συμμετοχή του στα του Δήμου, αφού διερευνάται σειρά ποινικών υποθέσεων στις οποίες εμπλέκεται. Αλλού γράφει ότι η Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων άρχισε ήδη να εξετάζει τα συντρίμμια για να καταλήξει σε συμπεράσματα ως προς τα αίτια της πτώσης του μικρού αεροσκάφους.

Σημερινή: Με τίτλο “Μυστηριώδεις ήχοι πριν από την πτώση” γράφει ότι μυστήριο παραμένουν μέχρι στιγμής -και ίσως για πολύ ακόμη καιρό – τα αίτια της συντριβής του μικρού αεροσκάφους που οδήγησε στο θάνατο τα δύο μέλη του πληρώματος, τον Κύπριο Αυγουστίνο Αυγουστή και τον Λιβάνιο Τζορτζ Οπέκι. Αλλού, η εφημερίδα αναφέρεται στο έντονο παρασκήνιο που εκτυλίχθηκε στη χθεσινή Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στην οποία η Κύπρος ήγειρε το θέμα των τουρκικών παράνομων δραστηριοτήτων στην κυπριακή ΑΟΖ, ζητώντας την καταδίκη της Τουρκίας. Σε άλλο θέμα της από την πρώτη σελίδα, η “Σ” αναφέρει ότι η Κεντρική Τράπεζα παραδέχτηκε μετά από τέσσερις μήνες ότι απομειώθηκαν τα κυπριακά ομόλογα.

Χαραυγή: Με τίτλο “Σκοπιμότητες έκρυβε η αναβολή που ζήτησε ο ΔΗΣΥ” γράφει ότι τις σκοπιμότητες πάνω από τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον έθεσε τελικά ο ΔΗΣΥ δίνοντας χρόνο και χώρο στη δημοτική του ομάδα στην Αραδίππου να αδειοδοτήσει τις εταιρείες Halliburton και Schlumberger για εγκατάσταση μονάδων εκρηκτικών, χημικών και ραδιενεργών υλικών στην περιοχή της Αραδίππου. Η εφημερίδα κάνει επίσης πρωτοσέλιδα λόγο για ομολογία -σοκ από τον πρόεδρο της ΕΘΑ Έγκωμης ότι διευκολύνθηκε γιος κουμπάρου του για να περιληφθεί στον κατάλογο των επίλεκτων αθλητών. Σε άλλο θέμα της από την πρώτη σελίδα, η “Χ” γράφει ότι το ΔΝΤ ξεσκεπάζει τα κυβερνητικά παραμύθια και κάνει λόγο για μύδρους κομμάτων για τα νέα επώδυνα μέτρα που εισηγείται το Ταμείο.

Cyprus Mail: Με τίτλο “Κρεβατώθηκε” ο Πρόεδρος στις Βρυξέλλες γράφει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναγκάστηκε να αποσυρθεί από τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κατόπιν ρινορραγίας λόγω υπέρτασης και κατέληξε σε νοσοκομείο της βελγικής πρωτεύουσας. Η εφημερίδα αναφέρεται επίσης στην πρώτη της σελίδα στον εντοπισμό των σορών των δύο ατόμων που επέβαιναν στο δικινητήριο αεροσκάφος, τύπου Diamond DA42, το οποίο συνετρίβη στη θαλάσσια περιοχή 45 ναυτικά μίλια, νοτιανατολικά της Λάρνακας. Η εφημερίδα δημοσιεύει επίσης πρωτοσέλιδα φωτογραφικό στιγμιότυπο από την χθεσινή αυθόρμητη εκδήλωση διαμαρτυρίας των σιτοπαραγωγών στη Λευκωσία.

 

Cyprus Weekly: Με τίτλο “Ανευρέθηκαν οι σοροί” αναφέρεται στον εντοπισμό των σορών του Ε/κ πιλότου και του Λιβάνιου που επέβαιναν στο δικινητήριο αεροσκάφος το οποίο συνετρίβη στη θαλάσσια περιοχή της Λάρνακας καθοδόν προς το Λίβανο. Η εφημερίδα αναφέρεται επίσης στην ασθένεια του Προέδρου Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες που τον υποχρέωσε να μην συμμετάσχει στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Αναφέρεται, επίσης πρωτοσέλιδα στα αποτελέσματα της έρευνας που παρουσιάστηκε χθες στη κοινή συνεδρία των κοινοβουλευτικών επιτροπών Υγείας και Παιδείας σχετικά με την προσβασιμότητα και τη χρήση του αλκοόλ από ανήλικους.