Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

ΑΛΗΘΕΙΑ: Με τίτλο “Να μιλήσουν οι Βρυξέλλες”  γράφει ότι η Κυβέρνηση επιδιώκει ισχυρά μηνύματα προς την Άγκυρα ενώ φιλοξενεί και τη γραπτή δήλωση του ΠτΔ σε απάντηση των αναφορών Νταβούτογλου. Σε άλλο θέμα η “Α” αναφέρει ότι ενισχύθηκε η ανακριτική ομάδα για την υπόθεση της συναυλίας του Σάκη Ρουβά στην Πάφο και αυτό δεν είναι άσχετο με την απόρριψη προχθές του αιτήματος για κράτηση του Δημάρχου Πάφου, της συνεργάτιδας του και του συζύγου της. Αλλού η εφημερίδα προβάλλει την υπόθεση της σύλληψης δύο τελωνειακών και δύο εισαγωγέων για την παράνομη εισαγωγή πούρων.

ΠΟΛΙΤΗΣ: Με τίτλο “Περνούν τα tests και οι 4 τράπεζες”  γράφει στο κύριό του θέμα ότι και οι τέσσερις κυπριακές τράπεζες περνούν τα τεστ αντοχής και ότι μικρή ενίσχυση του μετοχικού της κεφαλαίου θα χρειαστεί η Ελληνική. Σε άλλο δημοσίευμα η εφημερίδα αναφέρεται στις δηλώσεις Νταβούτογλου ότι `αν οι Ε/κ θεωρούν ότι η θάλασσα στο νότο τους ανήκει, τότε θα πρέπει να μελετηθεί σοβαρά το ενδεχόμενο δύο κρατών`. Επίσης ο “Π” προβάλλει στην πρώτη του σελίδα τη νέα έκθεση του ΔΝΤ και το αίτημα για περαιτέρω εξορθολογισμό του κρατικού μισθολογίου με αναθεώρηση μισθών και αμοιβών.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Με  τον τίτλο “Αγγλικές παγίδες στις κυπριακές θέσεις”  αναφέρει ότι ο ΠτΔ θα ζητήσει εξηγήσεις από τον Βρετανό Πρωθυπουργό την ίδια ώρα που η Βρετανία υποδεικνύει προς την κυπριακή πλευρά να μην τεντώνει το σχοινί. Αλλού αναφέρει ότι χθες βράδυ εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του δικινητήριου Diamond DA42 , 40 ναυτικά μίλια από τη Λάρνακα. Επίσης στη “Σ” φιλοξενούνται πληροφορίες για τα τεστ αντοχής μετά και δημοσίευμα ισπανικού πρακτορείου ότι μεταξύ των τραπεζών που αποτυγχάνουν είναι και μια κυπριακή και ότι κατά τις ίδιες πληροφορίες δεν ευσταθεί τέτοια αναφορά για κυπριακή τράπεζα.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Με τίτλο στο κύριό του θέμα “Ενισχυμένες από τα στρες τεστ”, γράφει ότι οι κυπριακές τράπεζες κερδίζουν τη μάχη και τις εντυπώσεις, ότι Τράπεζα Κύπρου και Συνεργατισμός δεν θα χρειαστούν νέα κεφάλαια ενώ για την Ελληνική το ποσό θα είναι χαμηλό και διαχειρίσιμο. Αλλού αναφέρει ότι αναμένεται να δοθεί μάχη στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες με στόχο να καταγραφεί στα συμπεράσματα ξεκάθαρη αναφορά για τις τουρκικές παραβιάσεις. Σε άλλο δημοσίευμα γράφει ότι η ΠΑΣΥΔΥ εκδηλώνει ενδιαφέρον για να αγοράσει το αθλητικό κέντρο της Τράπεζας Κύπρου ενώ ενοικίασε και το κυβερνητικό τυπογραφείο για να κάνει νηπιαγωγείο.

Cyprus Mail: Με τίτλο “Πρέπει να διπλασιάσετε τις προσπάθειές σας” αναφέρεται στην έκθεση του ΔΝΤ για την κυπριακή οικονομία, το κρατικό μισθολόγιο και το νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις. Αλλού αναφέρει ότι η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνές της για την υπόθεση της συναυλίας Ρουβά στην Πάφο και ότι έχει ενισχυθεί το ανακριτικό κλιμάκιο. Επίσης αναφορά γίνεται σε συντρίμμια που εντοπίστηκαν στη Λάρνακα και υπολογίζεται ότι ανήκουν στο μικρό αεροσκάφος που χάθηκε από τα ραντάρ.