Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Με τίτλο “Ποντίζουν καλώδια για σεισμολογικές έρευνες”, γράφει στο κύριο της θέμα ότι οι τελευταίες πληροφορίες για τη δραστηριότητα του Μπαρμπαρός είναι ιδιαίτερα ανησυχητικές αφού άρχισε να ποντίζει καλώδια γεγονός που επιμαρτυρεί ότι ίσως συνεχίσει και σήμερα με σεισμολογικές έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ. Αλλού, γράφει για την καθέλκυση του υποβρυχίου “Ωκεανός” του ελληνικού πολεμικού ναυτικού στην Ελλάδα. Σε άλλο της θέμα, γράφει ότι ο φετινός Σεπτέμβριος ήταν ο πιο θερμός παγκοσμίως επί γης και στην επιφάνεια των ωκεανών από το 1880.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Στο κύριο της θέμα με τίτλο “Στα άκρα σπρώχνει η Αγκυρα”, γράφει ότι η Τουρκία υλοποίησε τις απειλές της και από τις 6:30 χθες το πρωί το Μπαρμπαρός συνοδευμένο από άλλα δύο πλοία υποστήριξης, μπήκε στην κυπριακή ΑΟΖ και το μεσημέρι εισήλθε στο οικόπεδο 3. Αλλού, γράφει ότι ο Γενικός Εισαγγελέας δήλωσε ότι υπό διερεύνηση από την Αστυνομία είναι το θέμα του πρώην Διοικητή της ΚΤ Πανίκου Δημητριάδη για τον ELA της Λαϊκής Τράπεζας. Σε άλλο της θέμα, γράφει ότι στα χέρια της Αστυνομίας, μετά τις υποθέσεις των απειλητικών μηνυμάτων και των εσόδων της συναυλίας του Ρουβά, βρίσκεται από χθες και η υπόθεση κατασκευής του αποχετευτικού συστήματος Πάφου.

 ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Με τίτλο “Μέτρα για τη νέα εισβολή”, γράφει στο κύριο του θέμα ότι το Εθνικό Συμβούλιο αποφασίζει σήμερα μέτρα που θα εφαρμόζονται βήμα με βήμα ως απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις και στην εισβολή του τουρκικού Μπαρμπαρός. Σε άλλο του θέμα γράφει ότι μετά την υπόθεση των απειλητικών μηνυμάτων και των εσόδων από τη συναυλία του Σάκη Ρουβά, ανοίγει ο φάκελος του αποχετευτικού Πάφου. Αλλού, γράφει για νίκη για το χαλλούμι στο Πρωτοδικείο Βέροιας που πέτυχε η Κύπρος σε βάρος ελληνικής εταιρείας που χρησιμοποιούσε παράνομα το όνομα χαλλούμι.

ΧΑΡΑΥΓΗ: Στο κύριο της θέμα με τίτλο “Προβληματισμός για νομικο-πολιτικά μέτρα”, γράφει ότι η Λευκωσία αναμένεται να απαντήσει στις προκλητική στάση της Τουρκίας και στην εισβολή του Μπαρμπαρός στην κυπριακή ΑΟΖ με συνδυασμό νομικών, πολιτικών, και διπλωματικών μέτρων. Αλλού, γράφει για έκθεση κόλαφο για την ανεπάρκεια των αρμόδιων υπηρεσιών της Κύπρου στη στήριξη παιδιών με συσσωρευμένα προβλήματα. Σε άλλο της θέμα, γράφει ότι ιδιαίτερα ενοχλημένη είναι η ηγεσία της Αστυνομίας από τη δημόσια παρέμβαση μέλους της Δύναμης, το οποίο συναινούσε στις φερόμενες απειλές κατά δημοσιογράφων από τον Νίκο Λίλλη, μεσούσης της δικαστικής διαδικασίας.

Cyprus Mail: Πρωτοσέλιδο της θέμα με τίτλο “Τέσσερα τουρκικά πλοία εισήλθαν στην κυπριακή ΑΟΖ”, γράφει ότι το Μπαρμπαρός συνοδεύεται από δύο υποστηρικτικά, το M/V Bravo και το M/V Deep Supporter, καθώς και από ένα τουρκικό πολεμικό πλοίο, το TCG Gelibolu. Αλλού, γράφει ότι το Εθνικό Συμβούλιο, κατά τη χθεσινή του συνεδρία, καταδίκασε ομόφωνα τις τουρκικές προκλήσεις. Σε άλλο της θέμα, η εφημερίδα γράφει ότι στην Κύπρο μένουν μόνο στα λόγια και δεν προχωρούν καθόλου στις πράξεις στο θέμα των προσβάσεων σε θέματα αναπήρων.