Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Στην πρίζα η Λευκωσία”, γράφει στο κύριο της θέμα ότι η Άγκυρα στοχεύει στη διατήρηση του κλίματος έντασης ενώ ταυτόχρονα θέλει να έχει τη Λευκωσία στην πρίζα για το χρόνο που θα στείλει το Μπαρμπαρός στη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Κύπρου. Αλλού, γράφει ότι Βρετανία, Σουηδία και Φινλανδία μπλόκαρα διάβημα της ΕΕ προς τα ΗΕ αναφορικά με τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ. Σε άλλο του θέμα, γράφει ότι το πρωί της Δευτέρας ανοίγουν τους λογαριασμούς του Σάββα Βέργα και οδηγούνται σε νέες εξελίξεις οι υποθέσεις για τις οποίες τελεί υπό κράτηση.

Αλήθεια: Με τίτλο “Προϋπολογισμός σταθεροποίησης, εμπιστοσύνης, ανάκαμψης”, φιλοξενεί συνέντευξη του Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, ο οποίος δηλώνει μεταξύ άλλων ότι εκ των υστέρων `κάποιοι θεωρούν περίπου ως δεδομένο ή ότι ήταν εύκολο να φθάσουμε στο σημείο που είμαστε σήμερα χωρίς να βάλουμε φόρους”. Αλλού, γράφει ότι το Εθνικό Συμβούλιο θα βρίσκεται εν συνεδρία αύριο παρακολουθώντας τις εξελίξεις στην κυπριακή ΑΟΖ και το κατά πόσον η Άγκυρα θα κλιμακώσει τις προκλήσεις της. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι φωτιές ανάβει έγγραφο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τον Έμπολα.

Σημερινή: Με τίτλο “Βαρίδι οι απολαβές των αξιωματούχων του κράτους”, γράφει στο κύριο της θέμα ότι ο καθαρός μηνιαίος και ετήσιος μισθός των κρατικών αξιωματούχων μετά τις περικοπές συνεχίζει να παραμένει σε ψηλά επίπεδα εξακολουθώντας να αποτελεί το κρατικό μισθολόγιο ωρολογιακή βόμβα. Αλλού, γράφει ότι οι διακρίσεις φύλου κυριαρχούν και στη δημόσια υπηρεσία. Σε άλλο της θέμα γράφει για το παιγνίδι που παίζει ο Ερντογάν στη Μέση Ανατολή και δεν βοηθά τους Κούρδους.

Χαραυγή: Με τίτλο “Δεν πείθει η κυβέρνηση”, γράφει ότι η Κυβέρνηση δεν πείθει στην προσπάθεια της να παρουσιάσει ως αποτελεσματική την εξωτερική της πολιτική αφού μια σειρά από γεγονότα ενισχύουν την περί αντιθέτου επιχειρηματολογία. Αλλού, γράφει ο ιός Έμπολα εξελίσσεται σε πραγματικό εφιάλτη που τρομάζει ακόμα και τις χώρες με μικρότερο κίνδυνο, ενώ οι προβλέψεις των επιστημόνων είναι δυσοίωνες. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι πνίγεται η πανεπιστημιακή ανάπτυξη στη Λεμεσό.

Μάχη: Με τίτλο “Μπουρλότο η αποκλειστική ζώνη”, γράφει στο κύριο της θέμα ότι τίθεται σε ισχύ η τουρκική οδηγία προς ναυτιλομένους αύριο ενώ ταυτόχρονα αρχίζει και μεγάλη άσκηση Ρώσων και Ισραηλινών στην ίδια περιοχή. Αλλού, γράφει ότι ανασταίνεται το Δόγμα Ενιαίου Αμυντικού Χώρου με τη σημαντική συμφωνία ανάμεσα σε Κύπρο και Ελλάδα στον τομέα της έρευνας και διάσωσης στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ των δύο χωρών. Σε άλλο της θέμα φιλοξενεί συνέντευξη του Χαράλαμπου Θεοπέμπτου στο ΚΥΠΕ, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρει ότι η Κύπρος είναι πολύ πίσω στο θέμα της διαχείρισης αποβλήτων.

Sunday Mail: Με τίτλο “Οι ονειρικές διακοπές μετατράπηκαν σε μαρτύριο”, γράφει για την ιστορία ενός ζευγαριού από τη Βρετανία, ενός άντρα 29 ετών και της 29χρονης φιλενάδας του η οποία είναι καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι, λόγω της κακής ποιότητας προσβάσεων σε άτομα με αναπηρίες στην Πάφο. Αλλού, κάτω από σχετική φωτογραφία, γράφει για τη χθεσινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου και τον Πατριάρχη πάσης Γεωργίας Ηλία Β` στην Ιερά Αρχιεπισκοπή. Σε άλλο της θέμα γράφει για τις παροχές διαδικτύου στην Κύπρο και τους λόγους που το internet είναι ακριβό και αργό στη χώρα μας.