Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

Φιλελεύθερος: Με τίτλο «Στρίμωξαν τον Βέργα» αναφέρει στο κύριό του θέμα ότι με καταιγισμό ερωτήσεων σε μια πολύωρη ανακριτική κατάθεση του δημάρχου Πάφου, Σάββα Βέργα, οι ανακριτές στην Αστυνομία Πάφου προσπάθησαν να ρίξουν φως στην περίεργη υπόθεση των απειλητικών μηνυμάτων. Σε άλλο θέμα της από την πρώτη σελίδα, η εφημερίδα γράφει ότι σε παρέμβαση του με αφορμή τις τουρκικές προκλήσεις σε βάρος της Κύπρου, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου καλεί την Τουρκία “να δείξει αυτοσυγκράτηση και να ενεργεί σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο”. Γράφει, επίσης, ότι ο ΚΟΤ στη Λεμεσό νοίκιασε, σύμφωνα με πληροφορίες, χώρο στάθμευσης από μέλος του ΔΣ του Οργανισμού, κάτι το οποίο κρίθηκε αντιδεοντολογικό, γι` αυτό και το θέμα ενεγράφη προς συζήτηση ενώπιον της Επιτροπής Εμπορίου της Βουλής.

Αλήθεια: Με τίτλο “Ανοίγουν στόματα στο Δήμο Πάφου” γράφει ότι τον ασκό του Αιόλου για τη διαχείριση του Δήμου Πάφου φαίνεται ότι ανοίγει η υπόθεση των απειλητικών μηνυμάτων στη διάρκεια των ερευνών για την υπόθεση Aristo. Σε άλλο θέμα της από την πρώτη σελίδα, η εφημερίδα γράφει ότι στην ισχυρότερη έως τώρα παρέμβαση προς την Άγκυρα προέβη ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Αλλού γράφει ότι το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε τις προσφυγές των παλιών μετόχων της Τράπεζας Κύπρου και τους παρέπεμψε στα επαρχιακά δικαστήρια για αγωγές.

Σημερινή: Με τίτλο «Η ώρα του Εισαγγελέα για Σάββα Βέργα» γράφει ότι από πολύωρη ανάκριση πέρασε χθες ο Δήμαρχος Πάφου στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης αποστολής απειλητικών μηνυμάτων σε τέσσερα πρόσωπα, δύο εκ των οποίων είναι μάρτυρες στην υπόθεση “Αρίστο”. Η εφημερίδα γράφει επίσης ότι τους όρους και προϋποθέσεις, υπό τις οποίες θα επιστρέψει στην τράπεζα των συνομιλιών, επεξηγεί σε συνέντευξη του στη “Σ”- η οποία θα δημοσιευτεί αύριο- ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Αλλού γράφει ότι δανειολήπτες έχουν λάβει επιστολή από Κτηματολόγιο, δια της οποίας τους γνωστοποιείται πως εντός τριάντα ημερών θα ξεκινήσει η διαδικασία εκποίησης του ακινήτου τους.

Χαραυγή: Με τίτλο “Πολύωρη ανάκριση του δημάρχου Πάφου Σ. Βέργα” και γράφει ότι ο δήμαρχος Πάφου αποχώρησε από τα γραφεία του ΤΑΕ Πάφου λίγο πριν τις 11 ψες, ενόψει συνέχισης της αξιολόγησης του ανακριτικού υλικού και νέων οδηγιών από τη Νομική Υπηρεσία. Αλλού γράφει ότι ο Υπουργός Άμυνας προχώρησε στην πρόσληψη συγκεκριμένης κοπέλας έναντι του ετήσιου χρηματικού ποσού των 44,000 χιλιάδων ευρώ χωρίς να διευκρινίζονται τα καθήκοντα της στο Υπουργείο. Σε άλλο θέμα της από την πρώτη σελίδα, η εφημερίδα κάνει λόγο για “παρατυπίες με στρατεύσιμους αθλητές σε όλες τις Ομοσπονδίες”, προσθέτοντας ότι η ηγεσία του ΚΟΑ παραμένει εκτεθειμένη, αφού δεν προχωρεί, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, στην επικαιροποίηση των καταλόγων.

Cyprus Mail αναφέρεται στο κύριο της θέμα στη σκληρή πολύωρη ανάκριση στην οποία υποβλήθηκε ο Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας σε σχέση με την υπόθεση της αποστολής απειλητικών μηνυμάτων. Η εφημερίδα δημοσιεύει επίσης πρωτοσέλιδα τις χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με τις οποίες καλεί την Τουρκία να επιδείξει αυτοσυγκράτηση. Η εφημερίδα δημοσιεύει επίσης πρωτοσέλιδα την είδηση του θανάτου από καρδιακή προσβολή του σκύλου γνωστού με το όνομα «Λουκάνικος», ο οποίος έγινε διάσημος για την παρουσία του στις διαδηλώσεις ενάντια στα μέτρα λιτότητας τα τελευταία χρόνια στο κέντρο της Αθήνας, γαβγίζοντας κατά των ανδρών των ΜΑΤ.