Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Τους τα έψαλε η Μόσχα”, γράφει στο κύριο του θέμα ότι σε διάβημα προς την Άγκυρα για τις προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ έχει προβεί η Μόσχα ενώ τοποθετήθηκε επί των εξελίξεων με ξεκάθαρο ανακοινωθέν. Αλλού, γράφει ότι με απόλυτη ακρίβεια προχωρά η διαδικασία γεώτρησης στον “Ονασαγόρα” με το γεωτρύπανο να βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία. Αλλού, γράφει για πράγματα και θαύματα που αποκαλύπτονται από την έρευνα του ΚΟΑ για επίλεκτους και διεθνείς αθλητές.

Αλήθεια: Με τίτλο “Βέργας: Εγώ το αγόρασα αλλά δεν έχω καμία σχέση”, γράφει για απρόσμενη σύνδεση του Δημάρχου Πάφου Σάββα Βέργα ως του αγοραστή του κινητού τηλεφώνου από το οποίο στάλθηκαν απειλητικά μηνύματα για την υπόθεση Aristo. Αλλού, γράφει ότι έντονο είναι το παρασκήνιο για να ξεπεραστεί η κρίση με τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι ο προϋπολογισμός που κατατέθηκε χθες στη Βουλή υπολογίζει το ΑΕΠ για το 2015 σε 15,9 δις ευρώ από 15,7 για το 2014.

Σημερινή: Με τίτλο “Κρίσιμη ημερομηνία η 20η του Οκτώβρη”, γράφει στο κύριο της θέμα ότι η ημερομηνία αυτή θεωρείται από την Κυβέρνηση οριακό χρονικό σημείο καθώς θα φανεί αν η Τουρκία θα θελήσει να τινάξει όλα στον αέρα ή να δείξει σημεία υποχωρητικότητας. Την ημέρα εκείνη μπαίνει σε εφαρμογή η δέσμευση από την Τουρκία των θαλάσσιων περιοχών στην ΑΟΖ της Κύπρου. Σε άλλο της θέμα γράφει για τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας ότι οργανώθηκε άμυνα για τον έμπολα. Αλλού, γράφει ότι πληρώνουμε για εγχειρήσεις που μπορούμε να έχουμε δωρεάν.

Χαραυγή: Με τίτλο “Πετούν την μπάλα ευθυνών ο ένας στον άλλο”, γράφει ότι ο Πρόεδρος του ΚΟΑ κατέθεσε στη Βουλή τα δύο πορίσματα των ερευνών για τις υποθέσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν υπηρεσιακά που απολάμβαναν αθλητές του μπάσκετ. Αλλού, γράφει ότι τη δημιουργία δεδομένων που να επιτρέπουν επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων ζητά ο ΓΓ του ΑΚΕΛ. Σε άλλο της θέμα, γράφει ότι αγρότες αναγκάζονται να καταφύγουν σε τοκογλύφους και να δανείζονται με επιτόκιο μέχρι και 256%, εφόσον δεν τους παραχωρούν δάνεια τα τραπεζικά ιδρύματα.

Cyprus Mail: Με τίτλο “Ζοφερό το μέλλον της ανάπλασης της Πλατείας Ελευθερίας”, γράφει ότι οι βουλευτές προειδοποίησαν ότι ενδεχομένως να χαθούν ευρωπαϊκά κονδύλια λόγω της καθυστέρησης. Αλλού, γράφει ότι ο Δήμος Αγλαντζιάς θα ξεκινήσει πιλοτικά το πρόγραμμα για επιβολή τελών για σκύβαλα ανάλογα των σκουπιδιών του κάθε νοικοκυριού. Σε άλλο της θέμα, η εφημερίδα γράφει ότι ο Δήμαρχος Πάφου αγόρασε το κινητό που χρησιμοποιήθηκε για αποστολή των απειλητικών μηνυμάτων.

Cyprus Weekly: Με τίτλο “Διπλωματική επίθεση”, γράφει στο κύριο της θέμα ότι η Ελλάδα και η Ρωσία κατηγόρησαν την Τουρκία ότι ευθύνεται για τη δημιουργία έντασης στην περιοχή με τις προκλητικές της ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ. Αλλού, γράφει για τη σημερινή αναμέτρηση της Εθνικής Κύπρου με το Ισραήλ για τα προκριματικά του Euro 2016. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι στην Κύπρο υπάρχουν 2 εκατομμύρια αδέσποτοι γάτοι.