Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Με τίτλο «Διαπλοκή χωρίς πάτο» στο κύριό της θέμα γράφει ότι η αποκάλυψη για τις ποινές-χάδια που επιβλήθηκαν από δικαστήριο στη Λεμεσό σε επώνυμους για σοβαρά τροχαία δυστυχήματα, μεταξύ των οποίων και δύο θανατηφόρα ξεπέρασε κάθε φαντασία για το εύρος της ευνοιοκρατίας. Σε άλλο θέμα και υπό πρωτοσέλιδη φωτογραφία, η εφημερίδα αναφέρεται σε υποσχέσεις του Υπουργού Υγείας Φίλιππου Πατσαλή προς τους απεργούς ωρομίσθιους του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Αλλού γράφει ότι ψηλώνει το κέντρο της Λευκωσίας με το Δήμο Λευκωσίας να παίρνει μέτρα τα οποία θα επιτρέψουν την ανάπλαση της γενικότερης εικόνας της πόλης.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Με τίτλο «Τα τροχαία και οι ποινές που προκάλεσαν θύελλα» στο κύριο  θέμα της γράφει ότι ο Γενικός Εισαγγελέα Κώστας Κληρίδης αναμένει μέχρι τη Δευτέρα έκθεση γεγονότων μετά το σάλο που ξέσπασε από επιστολή της Διεύθυνσης Τροχαίας Λεμεσού, σχετικά με το χειρισμό από δημόσιους κατηγόρους, τριών υποθέσεων σοβαρών δυστυχημάτων με εμπλεκόμενους επώνυμου πολίτες, στους οποίους επιβλήθηκαν μικρές ή και καθόλου ποινές. Αλλού αναφέρεται στη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης και αναφέρει ότι θα επιφέρει εξοικονομήσεις 40-50 εκατομμυρίων ευρώ. Σε άλλο θέμα γράφει ότι μπήκε και η Τουρκία στον πόλεμο κατά του ISIS, με τους Κούρδους να προειδοποιούν ότι θα τερματίσουν την ειρηνευτική διαδικασία αν η πόλη Κομπανί πέσει στα χέρια των τζιχατιστών.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Με τίτλο «Η εκπαίδευση οικουρεί»,  αναφέρει στο κύριό του θέμα ότι σε σύνολο 11.992 εκπαιδευτικών, οι 7.474 ή ποσοστό 62%, απουσίασαν από την έδρα έστω και μια μέρα, με πιστοποιητικό γιατρού. Σε άλλο θέμα γράφει για επένδυση μαμούθ στο φιλέτο του Κατάρ στην πρωτεύουσα με την Κυβέρνηση να έχει δεχθεί μια προσφορά για τρεις εικοσαόροφους πύργους αξίας €100 εκ. Αλλού γράφει ότι μπροστά στον κίνδυνο η πρωτοβουλία συνεννόησης των κομμάτων της αντιπολίτευσης να οδηγηθεί σε ναυάγιο, αποφασίσθηκε να μεταφερθεί το πεδίο μάχης με ζητούμενο την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου με την Τρόικα, στη Βουλή και στην Επιτροπή Οικονομικών.

ΧΑΡΑΥΓΗ: Κύριό της θέμα υπό τον τίτλο «Επιδρομικό Ορμητήριο – Η Κύπρος σε ξένο πόλεμο», αναφέροντας ότι από κυρίαρχο κράτος σε ΝΑΤΟϊκό αεροπλανοφόρο μετατρέπεται η Κύπρος, με αφορμή τους βομβαρδισμούς σε Ιράκ και Συρία για εξολόθρευση των τζιχαντιστών του ισλαμικού κράτους. Αλλού γράφει ότι η αντιπολίτευση αναζητεί κωδικοποίηση θέσεων για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, γνωρίζοντας την ίδια ώρα πως συμπεριφέρεται η Κυβέρνηση. Αλλού η εφημερίδα αποκαλύπτει την απάντηση του Γενικού Εισαγγελέα προς τον Γενικό Ελεγκτή και τη διαφορά προσέγγισης σε σχέση με τη Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας.

Cyprus Mail: Με τίτλο «Το ΙΣΙΛ πλησιάζει σε κουρδική πόλη», γράφει ότι οι Κούρδοι καλούν στα όπλα την ώρα που οι τζιχαντιστές του ισλαμικού κράτους βρίσκονται έξω από την πόλη Κομπάνι. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα γράφει ότι η δίκη για τον οίκο ανοχής στην Λεμεσό θα συνεχιστεί παρά τις απειλές. Σε άλλο πρωτοσέλιδο θέμα η εφημερίδα γράφει ότι το μοιραίο ταξίδι του υπερωκεάνιου «Τιτανικός» παραλίγο να μην είχε συμβεί.