Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Τελευταίο τανγκό με Τουρκία” γράφει ότι σύμφωνα με το προσχέδιο έκθεσης προόδου για την Τουρκία, που εξασφάλισε ο `Φ`, ο Στέφαν Φούλε, απερχόμενος Επίτροπος Διεύρυνσης, παραλείπει προκλητικά να αναφέρει ότι η υποψήφια χώρα, Τουρκία, χαρακτήρισε `εκλιπούσα` την Κυπριακή Δημοκρατία διά εγγράφου που επέδωσε στην ΕΕ. Σε άλλο της θέμα, η εφημερίδα γράφει ότι και πάλι οι μικροί φαίνεται ότι θα ξελασπώσουν το κράτος σε ό,τι αφορά το φόρο ακινήτων. Επίσης, αναφέρει ότι αποστάσεις φαίνεται να κρατά η Κυβέρνηση σε ό,τι αφορά στις εισηγήσεις για τις αλλαγές στη Δημόσια Υπηρεσία.

Αλήθεια: Με τίτλο “Ελεγχος αξιωματούχων για αθέμιτο πλουτισμό” γράφει ότι αποφασισμένος να μπει στα βαθιά νερά με στόχο να εντοπίσει τα άτομα εκείνα που χρησιμοποίησαν τη θέση τους στο δημόσιο και πλούτισαν αθέμιτα είναι ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας Οδυσσέας Μιχαηλίδης. Γράφει ακόμη ότι αισιόδοξος ότι θα έρθουν καλύτερες ημέρες εμφανίστηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε διάγγελμά του με την ευκαιρία της επετείου της κυπριακής ανεξαρτησίας που γιορτάζεται σήμερα. Αναφέρει ακόμη η εφημερίδα ότι ομόφωνα το ΔΣ της Ενωσης Κοινοτήτων Λάρνακας διαφωνεί με τη δημιουργία του πάρκου κροκοδείλων.

Σημερινή: Με τίτλο “Ακτινογραφούνται αμαρτωλά φακελάκια” γράφει στο κύριο της θέμα ότι με πρωτοβουλία του Γενικού Ελεγκτή θα καταρτιστεί κατάλογος με άτομα που υπηρετούν σε ευαίσθητες υπηρεσίες και μπορούν εύκολα να μπουν στον πειρασμό της δωροληψίας. Σε άλλο της θέμα, η εφημερίδα αναφέρει ότι Ε/κ και Τ/κ συνεργάζονται στην Πύλα στήνοντας κομπίνες και εξασφαλίζουν δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα. Η `Σ` γράφει επίσης ότι στα εννέα φθάνουν τα πρόσωπα που τελούν υπό κράτηση για την υπόθεση λαθρεμπορίας Σύρων μεταναστών ενώ άφαντος παραμένει ακόμη ο `εγκέφαλος` της υπόθεσης.

Χαραυγή: Με τίτλο “Λιτότητα και μετά την Τρόικα” γράφει ότι περικοπές και πρόσθετους φόρους συνολικού ύψους 192,5 εκατ. Ευρώ αλλά και συνέχιση της λιτότητας για ακόμη τρία χρόνια, δηλαδή και μετά την αποχώρηση της Τρόικας, προβλέπει ο προϋπολογισμός και το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πλαίσιο που ετοίμασε η Κυβέρνηση. Αλλού, γράφει ότι άρχισε η αξιολόγηση των δηλώσεων-επιθυμιών των 345 προσφύγων από τη Συρία, που διασώθηκαν από την Κυπριακή Δημοκρατία, σχετικά με το τι δέον γενέσθαι. Γράφει ακόμη ότι συστήνεται ομάδα εργασίας για το πόθεν έσχες.

Cyprus Mail: Με τίτλο “Μαχητικά της RAF κτυπούν το ΙΚ για πρώτη φορά” γράφει ότι τις πρώτες επιθέσεις κατά στόχων του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ πραγματοποίησαν χθες τα βρετανικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου Tornado που επιχειρούν από τη Βάση Ακρωτηρίου. Σε άλλο της θέμα η εφημερίδα αναφέρει ότι υπό 8ήμερη κράτηση τέθηκαν δύο άνδρες, οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι για την κλοπή ενός διάσημου πίνακα του 19ου αιώνα του Edgar Degas, η αξία του οποίου φθάνει τα 6 εκατομμύρια ευρώ. Σε άλλο της θέμα η εφημερίδα γράφει ότι ο Κύπριος υποψήφιος Επίτροπος για Ανθρωπιστικά Θέματα και Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης, παρουσιάστηκε χθες ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου σε μια ακρόαση η οποία διήρκεσε τρεις ώρες.