Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Κύριος τίτλος «Αγκάθι τώρα μισθοί-άδειες στο Δημόσιο», γράφει ότι σε νέα δοκιμασία θα εισέλθουν και πάλιν οι σχέσεις Κυβέρνησης – δημοσίων υπαλλήλων, εάν το Υπουργείο Οικονομικών προχωρήσει σε διαφοροποίηση των όρων εργασίας στο Δημόσιο, θέμα που θα συζητηθεί σήμερα στην Επιτροπή Εργασίας της Βουλής. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε βολές Σαμαρά κατά των υποστηρικτών του σχεδίου Ανάν, γράφοντας ότι ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας εκτόξευσε ευθείες βολές σε όσους στην Ελλάδα στήριξαν το σχέδιο Ανάν, μιλώντας σε κομματική εκδήλωση. Αλλού γράφει ότι ο Υπουργός Οικονομικών, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα, μιλά για την ετοιμότητα παραίτησής του και διαγράφει πώς θα είναι η επόμενη μέρα.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Κύριό της θέμα, με τίτλο «Συναντήσεις Αριστοδήμου – μηχανικού», αναφέρεται στην υπόθεση της εταιρείας Aristo Developers, γράφοντας ότι η Αστυνομία μιλά για καταθέσεις πολλών μετρητών σε λογαριασμό του πρώην δημοτικού μηχανικού Πάφου. Αλλού γράφει ότι άνοιξε την πόρτα για αυξήσεις στο κρατικό μισθολόγιο του 2017 ο Υπουργός Οικονομικών σε χθεσινές δηλώσεις του. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε γεφυρωτικές ιδέες Άιντα, γράφοντας ότι σύμφωνα με τον ειδικό σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ στο Κυπριακό, οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων συμφώνησαν ότι τώρα εισέρχονται σε μια νέα φάση γνήσιων διαπραγματεύσεων οι οποίες αρχίζουν τη μεθεπόμενη εβδομάδα.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Με τίτλο «Στην ατζέντα η ασφάλεια», γράφει ότι Ουάσιγκτον και Λευκωσία έχουν αρχίσει τις συζητήσεις για συνεργασία σε ένα μεγάλο κεφάλαιο που απασχολεί όχι μόνο τις δύο χώρες αλλά την περιοχή της ανατολικής Μεσογείου εν γένει, και αφορά την ασφάλεια. Αλλού αναφέρεται ότι προϋπολογισμός με ελαφρώς αυξημένες δαπάνες θα είναι αυτός του 2015 που θα κατατεθεί στη Βουλή εντός του προσεχούς δεκαημέρου. Αλλού γράφει ότι στην κατάσχεση ακόμη και τη δήμευση οχημάτων ή και μηχανημάτων που χρησιμοποιούν παράνομα χρωματισμένο πετρέλαιο θα προβαίνει στο εξής το Τμήμα Τελωνείων.

ΧΑΡΑΥΓΗ:  Κύριο της θέμα, με τίτλο «Βαρυχειμωνιά η ‘άνοιξη’ Αναστασιάδη”, γράφει ότι το ΑΚΕΛ κατηγορεί τον Υπουργό Οικονομικών ότι συνεχίζει να κάνει πλάτες στην Τρόικα, ενώ μένει ξεχασμένη η «επανεκκίνηση» και η «ανάπτυξη». Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην υπόθεση της εταιρείας Aristo, γράφοντας ότι στο μικροσκόπιο μπαίνουν συναντήσεις, τηλεφωνικές επικοινωνίες και καταθέσεις μεγάλων χρηματικών ποσών. Αλλού γράφει ότι επιμένουν στην παραχάραξη της Ιστορίας οι Κυβερνώντες και ότι ο Υπουργός Άμυνας τίμησε, για λογαριασμό των Εφέδρων Καταδρομέων, αυτόν που συνέλαβε στο πραξικόπημα τα μέλη του Εφεδρικού.